Danas u Bijeljini o zaštiti prava djeteta u alternativnoj brizi

03.11.2022.

Zaštita prava djeteta u alternativnoj brizi tema je okruglog stola koji danas u Bijeljini organizuje kancelarija Ombudsmana za djecu Republike Srpske, najavljeno je iz ove institucije

Zaštita prava djeteta u alternativnoj brizi tema je okruglog stola koji danas u Bijeljini organizuje kancelarija Ombudsmana za djecu Republike Srpske, najavljeno je iz ove institucije.

U saopštenju je navedeno da je cilj kontinuirana senzibilizacija društva za potrebe i probleme najosjetljivije kategorije djece u njihovom najboljem interesu.

Na okrugli sto su pozvani predstavnici relevantnih institucija, subjekata zaštite prava djece ove regije i to iz centara za socijalni rad, centara za mentalno zdravlje, obrazovnog sistema, kao i predstavnici lokalne zajednice i civilnog sektora.

Uz uvodno obraćanje ombudsmana za djecu, najavljena je i prezentacija rezultata istraživanja Posebnog izvještaja o pravu djeteta koje se nalazi u stanju socijalne potrebe na smještaj u ustanovu. Okrugli sto “Zaštita prava djeteta u alternativnoj brizi” biće održan u 12.00 časova u prostorijama Muzeja Semberije.

 

izvor:SrnaFOTO:Ilsutracija