Danas četvrti „RS čelendž“ kjokušin karate turnir u Bijeljini

28.01.2023. - Najave

Četvrti po redu Međunarodni kjokušin karate turnir “RS čelendž”, koji povodom obilježavanja Dana Republike Srpske organizuje Šinkjokušin klub “TRB” iz Bijeljine, biće održan danas u Etno selu “Stanišići”.

 

Na turniru će ove godine učestvovati takmičari iz Grčke, Španije, Srbije i Republike Srpske, odnosno BiH, koji će se boriti u tri juniorske i seniorske kategorije – do 75 kilograma, do 85 i više od 85 kilograma.

Za osvojena prva mjesta u svim seniorskim kategorijama obezbijeđena je sportska stipendija od po 1.000 evra, a vrijedne novčane nagrade predviđene su i osvajačima medalja u juniorskim kategorijama.

Turnir se već tradicionalno održava povodom obilježavanja Dana Republike Srpske,sa ciljem afirmacije najtežeg karate stila – šinkjokušin, kao i motivisanja mladih da se bave sportom.

Prvi turnir “RS čelendž” održan je 2019. godine na inicijativu većinskog vlasnika kompanije “Tehnički remont Bratunac” /TRB/ Slavenka Ristića, koji je i generalni pokrovitelj takmičenja, a u organizaciji predsjednika Šinkjokušin kluba “TRB” Igora Rankovića, pionira karate sporta u Bijeljini.

Turnir će početi u 18.00 časova u svečanoj sali Moskva u Etno selu “Stanišići”, a ulaz je slobodan, najavljeno je iz TRB-a.

 

izvor:Srna/FOTO: