Uz pomoć matematičke formule provjerite da li vam pristaju šiške | Bijeljina.com

Uz pomoć matematičke formule provjerite da li vam pristaju šiške

08.09.2023. - Magazin

Jedna od najvećih misterija iz svijeta lepote i frizeraja je gotovo hamletovsko pitanje “biti ili ne biti” osoba s frizurom koja podrazumijeva šiške

Skoro da ne postoji dama koja bar jednom u životu nije napravila taj čuveni iskorak u nepoznato, a vjerujemo da i ako ih ima, one nikad do kraja neće ostati imune na kopkanje malog crvića u glavi koji šapuće: “Sijeci, sijeci, nikad se ne zna, možda će dobro da ti stoji”.

A i, ruku na srce, malo je onih kojima srce nije poskočilo na čuvenu scenu kada u filmu “Praznik u Rimu” Odri Hepbern, koja glumi princezu, ulazi kod frizera i seče svoju dugu gustu aristokratsku kosu u kratak bob sa šiškama u slavu pobede svoje slobode.

Ipak, iako svi pozdravljamo hrabrost u životu, pa makar i u promeni frizure, ne možemo reći da odluka da se otkinu šiške ne može da izazove traumu i obezbijedi vajkanje narednih bar godinu dana (a nekad i više) dok kosa ponove ne izraste. Srećom, na internetu postoji matematička formula koja će vam izračunati broj koji će otkriti da li šiške pristaju vašem licu ili ne.

Formula koju je influenserka xapiaxa_ podijelila na Instagramu vrlo je prosta. Treba da stanete ispred ogledala i da uradite tri jednostavna koraka i zapišete vrijednosti. Svaki korak daće jednu cifru koju treba da zapišete da biste dobili trocifreni broj.

Ovo su koraci:

1. Prstima izmjerite visinu svog čela. Ako je ono visoko približno tri prsta, upišite vrednost 1, ako je visoko četiri prsta, upišite 2, a ako je visoko pet prstiju, upišite broj 3.

2. Odredite koji dio vašeg lica je najširi. Ako je to čelo, upišite broj 1, ako su jagodice, zapišite 2, a ako je to brada, upišite 3.

3. Poslednji korak ima samo dvije vrednosti – vi treba da provjerite da li je udaljenost između vaših očiju veća ili manja od širine jednog oka. Ako je udaljenost veća, upišite 1, ako je manja, upišite 2.

Nakon ova tri koraka, dobićete tri cifre koje spojte u jedan broj. Pazite da ne pomiješate redosljed koraka. Pogledajte donju tabelu i uporedite dobijenu vrednost i saznajte da li ste dobar kandidat za promjenu frizure.

Odolite izazovu i promijenite nešto drugo – 111, 121, 221, 231.

Ako vam je dobra boja kose, i šiške će vam stajati dobro – 222, 321, 312, 212, 322.

Pravac kod frizera, vama će šiške odlično pristajati – 131, 112, 122, 132, 232, 211, 311, 331, 332.

Dakle, ako vam je, recimo, čelo visoko oko tri prsta, jagodice su najšira tačka vašeg lica, a razmak između očiju je uži od širine jednog oka, tada bi vaš broj bio 122, što znači da se nećete pokajati ako se odlučite za ovaj potez.

Naravno, kao i u svemu, bilo bi dobro da se posavjetujete sa stručnjakom prije nego što odete pod makaze.

 

izvor:DAn/FOTO:Shutterstock