Sipajte omekšivač u vodokotlić – evo šta će se desiti

18.03.2023.

Često se u videozapisima o čišćenju na TikToku, Tviteru i Instagramu omekšivač za veš spominje kao sredstvo sa više mogućih namjena: od sredstva za difuzore za osvježavanje prostora, pa do upotrebe kod pranja prašnjavih radijatora ili prljavih tepiha, prenosi britanski “San”.

 


Ako smo i mislili da se omekšivač za veš može koristiti samo za mekšu i mirišljavu odjeću, zaljubljenici u čišćenje na društvenim mrežama stalno pokazuju da to nije tako i otkrivaju mu nove svrhe.

Pranje sudopere 
Popularna britanska influenserka Mrs. Hinch pokazala je svojim brojnim fanovima kako ona s omekšivačem pere i kuhinjsku sudoperu, koja nakon toga blista i miriše na tek oprano rublje. Sudoperu prvo zapuši i u nju ulije dva puna čepa omiljenog omekšivača, pa ravno iz kuvala za vodu doda i vruću vodu.

 – Omekšivač ostavite da djeluje četiri sata, pustite vodu iz sudopere i sunđerom očistite ako je ostalo prljavštine – savetuje Mrs. Hinch.

Pranje prašnjavih radijatora
Jedna je žena na TikToku pokazala kako prašnjave radijatore pere sunđerom, vrućom vodom i omekšivačem.

– Omekšivač za veš na starom i prašnjavom radijatoru: sada izgleda kao nov i sjajno miriše – podijelila je.

Brisanje prašine 
Korisnica “Clean Queen” pokazala je na TikToku svoj vrlo jednostavni trik kako s omekšivačem spriječava da se prašina sakuplja na lajsnama vrata.

– Sipajte malo omekšivača na krpu i prebrišite, omekšivač će spriječiti da se opet brzo skupi prašina – kaže ona.

Osvježavanje WC-a
Mnoge su žene na društvenim mrežama pokazale kako, nakon što WC školjku dobro operu, direktno u kotlić sipaju omekšivač kako bi kupatilo zamirisalo pri svakom puštanju vode.

Pranje ulaznih vrata 
Ako je dobar za čišćenje radijatora, zašto ne bi bio i za vrata – piše jedna Instagram korisnica, a s malo tople vode, omekšivačem i sunđerom, ona izgledaju kao nova.

Takođe jedna TikTok korisnica, pod nadimkom Nic, podelila je kako u difuzor sa trskom dodaje omekšivač i vodu, a onda vrati već korišćene štapiće trske.

– Miriše nevjerovatno, bolje nego prije – napisala je.

Čišćenje tepiha
Ako želite otkriti koliko prljavštine ima na tepihu ispred ulaznih vrata ili onom u kupatilu, operite ga u kadi s vodom i omekšivačem, savjetuju ljubitelji čišćenja. Za najbolji efekat preporučuju pranje tepiha u pjenušavoj kupki, a zatim dodavanje malo omekšivača kojeg ostave da djeluje 30-ak minuta prije ispiranja.

 

izvor:Nportal/FOTO: Shutterstock