Restoran iz Hrvatske nudi hamburger po cijeni od 325 KM, vlasnik kaže da su zapravo jeftini (Video)

01.09.2022. - Magazin

Restoran koji se nalazi na otoku Viru u svojoj ponudi ima najskuplji hamburger u susjednoj Hrvatskoj, a koji se prodaje za 1.250 kuna ili 325 KM.

Spomenuti hamburger možete pronaći u Kraken Baru, čiji je vlasnik porodica 26-godišnjeg Ante Bašića, koji je za Zadarski.hr potvrdio da zaista košta toliko zbog svojih sastojaka.

“Da, tačno je. Burger košta 1.250 kuna. Ali zbog njega sam svaki put u minusu jer su sastojci nevjerovatno skupi. Zato ću sljedeće sezone morati udvostručiti cijenu. Koštat će 2.500 kuna”, rekao je Bašić.

Kako navodi Zadarski.hr Kraken Bar na otoku Viru je nekad bio sinonim za masovni i jeftini turizam, ali je vlasnik svojim gostima odlučio ponuditi eksluzivne proizvode.

Otkrio je da razlog za ovu cijenu leži u izuzetno skupi sastojcima počev od pljeskavice koja je napravljena od dvije vrste vrhunske i odležane govedine.

“Pecivo je domaće, a karamelizirano je smeđim šećerom. Grand marnier umak radi se od tog vrhunskog konjaka, a u burger ulaze i gušćja jetra, karamelizirani luk u crnom vinu, rukola uzgojena pomoću UV svjetla u stopostotnom balsamico octu, engleski sir za koji su morali dobiti posebne dozvole kako bi ga uvezli, te talijanski sir čija je specijalnost što sazrijeva u pećini i cherry paradajz na kraju”, pojasnio je.

Bašić je otkrio i da su za godinu dana prodali samo sedam komada ovog burgera, ali da zato u ponudi imaju i brojne druge specijalitete koji su mnogo povoljniji.

“Osim burgera, imamo krilca i rebarca, te vrhunsku A5 govedinu po 6.000 kuna za kilogram. Mislite da je to skupo? Nije, istu takvu prije nekoliko godina jedan je zadarski restoran prodavao za 7.400 kuna po kili. U međuvremenu je sve poskupjelo, pa smo mi zapravo jeftini”, zaključio je.

Izvor:Klix.ba/Foto:Youutbe