Rafael Nadal i supruga Maria čekaju svoje prvo dijete

16.06.2022.

Španski teniser Rafael Nadal i njegova supruga Maria Francisca Perello čekaju svoje prvo dijete.

Vijest o prinovi bračnog para potvrdio je španski magazin Hola, a koji je na svojim profilima na društvenim mrežama podijelio i ekskluzivne fotografije para sa njihovog putovanja sjevernom obalom Mallorce.

Na fotografijama Maria je u kostimu istaknula svoj trudnički stomačić, što je potvrdilo glasine koje kruže već mjesecima.

Inače, prvi “alarmi” upalili su se već na Roland Garros turniru, gdje je Nadal dodatno učvrstio svoje mjesto na vrhu liste igrača kao neko ko je osvojio 22 Grand Slam naslova u karijeri te na Roland Garrosu slavio u 14 navrata.

Ipak, unatoč tome što je ispisao historiju, sve oči su i tada bile uprte u njegovu 33-godišnju suprugu i njezinu “promjenu” stila.

Maria je počela nositi udobne i opuštene kombinacije, široke džempere, haljine, a u jednoj takvoj pojavljuje se i na posljednjoj fotografiji španskog tenisera.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rafa Nadal (@rafaelnadal)

Supružnici još uvijek nisu komentarisali sretnu vijest, što je u skladu sa čuvanjem privatnosti koju oboje preferiraju.

Nadal i Maria upoznali su se 2005. godine kada je teniser imao tek 18 godina i od tada su nerazdvojni. Nakon 14 godina zabavljanja jedno su drugom izrekli i “sudbonosno da”, a ceremoniji vjenčanja koja je održana u dvorcu La Fortaleza prisustvovalo je 350 ljudi, među kojima su bila i slavna imena.

Teniser je u par navrata objašnjavao zašto se dosad nije ostvario u ulozi roditelja, a odmah je bilo jasno da je riječ o njegovoj karijeri.

“Volio bih imati djecu, ja sam tip za porodicu i jako ih volim. Međutim, stvarnost je drugačija. Volio bih da se taj san ostvari kad mi dopusti moja sportska karijera. Želim brinuti o njima”, rekao je teniser tada.

Izvor:KLix