Odaberite kućnog ljubimca prema horoskopu

02.09.2023. - Magazin
Obzirom da neretko planiramo kada je pravo vrijeme za određeni poslovni poduhvat prema tome šta nam kažu zvijezde ili se pitamo da li nam partner odgovara, naš horoskopski znak nam može reći i koji bi to kućni ljubimac mogao biti dobar izbor za nas.

 

Ne odgovara svakome da ima psa koji će možda ostavljati blatnjave šape po kući, iako se smatra najboljim čovjekovim prijateljem. Nije svako ni za toda ima mačku.

Ko je najbolji za vas?

Ovan (20. mart – 19. april)

Ovnovi su društven i energičan horoskopski znak pa će im odgovarati i takav ljubimac. Energičan pas je najbolji izbor za osobe u znaku ovna, ali mora biti i neko ko može da se uklopi u njegovu dnevnu rutinu sa puno kretanja.

Ovnovi često donose impulsivne odluke pa će usvajanje kućnog ljubimca vjerovatno biti iznenadno i uz brzu odluku. Od njih ne treba da čudi ni ako na prečac usvoje mačku ili egzotičnu životinju.

Bik (20. april – 20. maj)

Bikovi imaju donekle nježniju i blažu prirodu od ovnova, po prirodi su mnogo sporiji sa naznakom lijenosti pa kućni ljubimac koji zahtijeva mnogo aktivnosti i čišćenja ne dolazi u obzir. Njima će mačka ili patuljasti zec biti idealan ljubimac. Neće moći da odole britanskoj-kratkodlakoj ili ruskoj plavoj mački.

Obzirom da su bikovima dom i porodica veoma važni, uživaće i ako ih upotpuni vrijedna i mirna rasa psa, a moguće je i da će svoju ljubav prema prirodi pretočiti u zanimanje veterinara, najčešće negdje na selu i među domaćim životinjama.

Blizanci (21. maj – 20. jun)

Blizancima treba ljubimac koji nije spor i po mogućnosti neko ko može sa njim da komunicira. Najbolji kućni ljubimac za blizance je papagaj ili druga ptica koja može da se zanima sa njima satima. Moguće je da će razmišljati i o neobičnoj vrsti zmije ili kameleonu koji menja boju. Možda bi vam mogla odgovarati i mačka koja će pratiti vaše promjene ličnosti.

Rak (21. jun – 22. jul)

Rak je nježan i ljubavni znak koji žudi za time da ima ljubimca kom je potrebna njega tokom 24 sata. Uz to mu je dom veliko uporište. Zato će mu odgovarati mačka koja neće napuštati kuću i uživaće da se mazi ili par čuvar koji će pružiti zaštitu i odanost njemu i njegovoj porodici. Odgovaraju im vrste porodičnih pasa poput zlatnih i labradora-retrivera.

Neki rakovi će možda imati raka pustinjaka u akvarijumu, jer ih asocira na njihov horoskopski znak i ranjivost.

Lav (23. jul – 22. avgust)

Lav ima svoju kraljevsku prirodu i voli da se pokaže, pa će mu odgovarati ljubimac koji je neuobičajen, a ima osobine slične vašim. Lav će vjerovatno posebne afinitete imati prema mačkama i to bengalskoj mački ili nekoj specifičnoj i posebnoj. Kada su psi u pitanju, lavovi preferiraju ono koje mogu da uče trikovima, a imaju zlatnu dlaku – zlatne retrivere i koker španijele. Od ptica najpre biraju kakadua ili aru sa svojim raskošnim perjem. Konji su vrsta životinja koja dobro pristaje uz horoskopski znak lav.

Djevica (23. avgust – 22. septembra)

Djevica voli da joj sve bude pod konac, čisto i u savršenom redu. Pas i mačka zbog nereda mogu da je uznemiravaju. Ribice u akvarijumu ili hrčak bi mogli da budu najbolji ljubimci za pedantne djevice.

Sa druge strane, djevica je i znak službe, pa se nerijetko događa da usvoji kućnog ljubimca kom će biti potrebna pomoć. Najbolje će vam odgovarati psi koji mogu imati problema sa zdravljem poput boksera ili njemačkog ovčara, ali pas poput Džek Rasel terijera koji je veoma aktivan će samo nahraniti vašu, već izraženu anksioznost. Izbjegavajte pse poput pomeranaca i čivava, već se odlučite za onog koji će vam biti predan prijatelj i saputnik.

Vaga (23. septembar – 22. oktobar)

Vaga voli lijepo i estetiku pa će se u vaš životni stil uklopiti ćudljiva persijska ili sijamska mačka ili akvarijum ispunjen egzotičnim ribicama, kao i angorski zec.

Vage su i neko ko voli mir i harmoniju kod kuće, pa će temperamentni mačka ili pas izazvati previše stresa za vas. Ravnotežu u domu će donijeti samo životinje koje su lijepe, ali i donekle mirne.

Škorpija(23. oktobar – 21. novembar)

Škorpije su misteriozne i vole da gledaju u mračno više od drugih znakova, pa će možda birati i zmije ili guštere za svog ljubimca. Nije rijetkost da škorpije u domu imaju terarijum sa paukom ili škorpijom. Sova bi donijela radost njihovom srcu, alii obična mačka koja je ćudljiva i zagonetna može biti pravi ljubimac za njih. Pas će se lako povezati sa vama, a posebno neka vrsta kao što je njemačka doga.

Strelac (22. novembar – 21. decembar)

Strelac je najveći avanturista u zodijaku i to otežava izbor kućnog ljubimca. Ne drži ga mjesto, pa čak i najjednostavniji za održavanje ljubimac možda može komplikovati njegov način života i sklonost da je stalno na putu i u pokretu. Možda najbolji izbor rasnog psa za njih je haski ili labrador kog mogu da vode sa sobom gdje god da krenu. Strijelčevi najviše vole mješance i u njima će prepoznati tu sklonost ka avanturi.

Jarac (22. decembar – 19. januar)

Jarac je jedan od najvrijednijih horoskopskih znakova i uživa u poslu, a većinu vremena provodi napolju i sa klijentima. Zbog toga im treba ljubimac kom ne treba previše vremena i njege. Oni vole skupe stvari pa će vjerovatno birati životinju sa pedigreom koja joj se dopada, ali i odgovara jarčevom načinu života. Raspitajte se o rasi jer će vas nevaspitana životinja koja zahtijeva mnogo održavanja frustrirati. Persijska mačka bi za vas bila dobar izbor da ne podrazumijeva dlake na sve strane i potrebu da se one čiste, što bi vas frustriralo. Stoga će bolji izbor biti mačka koja nema dlake uopšte.

Vodolija (20. januar – 18. februar)

Vodolija voli slobodu više od bilo čega drugog, pa je izazov kućnog ljubimca uvijek izazov. Sa druge strane, vodolija je veliki ljubitelj životinja, ali moguće da će birati egzotičnog guštera ili mačku koja je nezavisna i ne zahtijeva previše pažnje.

Nije neobično ni da vidite vodoliju sa egzotičnim ljubimcem kao što je zmija na ramenu, pacov ili svinja. Ako često idete van kuće, u potrazi ste za novim avanturama, nemojte uzimati ljubimca koji zahtjeva stalnu prisutnost i veliko angažovanje.

Ribe (19. februar – 20. mart)

Ribe su emotivne i biraju uglavnom životinje koje im pokazuju osjećanja i kojima se potrebno da se o njima neko brine. Šenci u izlogu ili na ulici mogu zarobiti njihovu ljubav. Osjećaće se mirno i pored velikog akvarijuma sa ribicama, ali i ako se budu igrali i mazili sa svojim mačkom. Najbolje im pristaju ragdol i birmanska mačka.

 

izvor:Agencije/FOTO:Pixabay