Najljepše plaže na Halkidikiju

04.06.2022.

Plaža Glarokavos malo je izdvojena od naseljenih mjesta, na istočnoj obali poluostrva Kasandra, u poznatom ljetovalištu Pefkohori.

Bez obzira da li spadate u kategoriju onih koji još nisu otišli ​​na odmor ili planirate kratak vikend na moru, Halkidiki nudi mnogo različitih mogućnosti.

Neposredno prije nego što se zvanično krene ljeto, pripremite svoju putnu torbu, pronađite pravo mjesto i istražite prelijepe plaže sa čistom plavom vodom.

Izdvojili smo najzanimljivija mjesta na Halkidikiju i sve što treba da uradite je da uživate u odmoru.

Sani

Nalazi se na Kasandri i jedna je od najpopularnijih i najomiljenih plaža mještana Soluna. Sani je idealno odredište kako za one koji traže mir i opuštanje, tako i za one koji vole zabavu, jer zadržava svoj kosmopolitski karakter. To je u suštini mjesto koje se sastoji od malih, pješčanih plaža koje se ujedinjuju u jednu, dok je njihov zaštitni znak plava, plitka voda i zlatni pjesak koji sija na sunčevoj svjetlosti.

Glarokavos

Plaža Glarokavos malo je izdvojena od naseljenih mjesta, na istočnoj obali poluostrva Kasandra, u poznatom ljetovalištu Pefkohori. Očaravajući Glarokavos sa plavom lagunom nalazi se na samo 5 km od mjesta i ističe se svojim čistim plavim vodama, beskrajnom pješčanom plažom i idiličnim, zelenim pejzažom, jer je okružen bezbrojnim borovima.

Karidi

Planirate li da budete na Sitoniji i tražite idealnu plažu za opuštanje i uživanje u kupanju? Karidi je jedna od najljepših plaža Halkidikija. Ovo je mjesto egzotične ljepote, koje je udaljeno oko 17 km od Nikitija i njegovog zaštitnog znaka, bijelog pjeska koji u kombinaciji sa tirkiznom, kristalno čistom vodom i bogatim borovima čini veličanstveno okruženje.

Izvor:Avaz/Foto:agencije