Najljepša destinacija za one koji žele da se kraljevski opuste

24.05.2022. - Magazin

Kada govorimo o Ujedinjenim Arapskim Emiratima (UAE) većina ljudi prvo pomisli na Dubai.

Naravno, nije čudno, jer u Dubaiju se nalazi najveća zgrada na svijetu i najluksuzniji hoteli zbog čega je Dubai jedna od najpoznatijih destinacija države.

Turistički je nadaleko poznat i glavni grad Ujedinjenih Arapskih Emirata, Abu Dabi. U ovom gradu možda ima manje turista, ali plaže i usluga nisu inferiorni u odnosu na drugu turističku ponudu Emirata. Ukoliko planirate da posjetite Abu Dabi predlažemo da posjetite hotel Emirates Palace, oličenje luksuza u Abu Dabiju, koji pokazuje arapsko gostoprimstvo u svom najboljem izdanju.

Glavna zgrada hotela prostire se duž mora i plaže koja je nagrađena “plavom zastavom”. U večernjim satima možete uživati u brojnim restoranima i barovima na plaži.

Ostale gastronomske atrakcije uključuju Mezlai, jedan od prvih restorana tradicionalne lokalne kuhinje u UAE, kao i azijski Hakkasan, gdje možete da probate pekinšku patku sa kavijarom. Pogodno mjesto za izlazak, Le Cafe je poznat po svojim čajankama, a putnici iz cijelog svijeta dolaze po svoj pozlaćeni kapućino od 24 karata.

Najzanimljivija aktivnost u odmaralištu je posjeta beduinskim šatorima, gdje ćete čuti zanimljive priče o lokalnim tradicijama i organizovati vožnju kamilama uz šoljicu kafe ili čaja od šafrana.

Sa mnogim glavnim atrakcijama Abu Dabija na kratkoj udaljenosti, uključujući vrhunske šoping destinacije i impresivna mjesta kulture i nasljeđa, Emirates Palace gostima pruža savršeno mjesto za istraživanje ljepote i šarma glavnog grada UAE.

Izvor:klix/FOTO: Agencije