Mladenci iz BiH postali hit na internetu (Video)

23.06.2022.

Kada je riječ o svadbama, neizostavan dio svakog veselja svakako su običaji puni simbolike i narodne tradicije, a njihovo poštovanje, vjeruje se, donosi sreću i blagostanje u braku tek vjenčanog para.

Vodeći se time, mladenci iz Gruda u Bosni i Hercegovini, Jure Ćorluka i njegova odabranica Ivana, preko noći su postali pravi hit na društvenim mrežama, kada se na njima pojavio djelić atmosfere sa svadbenog veselja ovog para.

Kako nalaže tradicija, a vođeni starom izrekom “Bolje da propadne selo, nego običaji”, mladenci su želeli da budu sigurni da će Ivana uspješno prebaciti jabuku preko porodične kuće, pa su odlučili da iznajme dizalicu, prenosi Blic.

U korpu dizalice, svečano ukrašenu balonima, najprije je ušla mlada, potom i mladoženja, te ih je kranista pažljivo podigao do krova velike porodične kuće u Grudama. Nakon Ivanine, sa druge strane kuće je završila i Juretova jabuka, na opšte oduševljenje svatova koji su se sve vrijeme veselili, navijali i čitav događaj snimali svojim mobilnim telefonima.

Izvor: Blic