Megan Markl otvorila podcast, prva gošća joj slavna teniserka

24.08.2022. - Magazin

Supruga britanskog princa Herija (Harry) i bivša američka glumica Megan Markl (Meghan Markle) jučer je otvorila podcast koji će razbijati klišeje i predrasude o ženama.

Njena prva gošća će biti popularna teniserka Serena Vilijams (Williams).

Prva epizoda

“Archetypes” je ime podcasta koji će sadržavati 12 epizoda. Ovaj naziv asocira na njenog sina Arčija (Archieja), ali i na organizaciju Arčvel (Archewell) koju je osnovala zajedno sa suprugom – bit će zapravo “prijateljski i iskren” razgovor vojvotkinje od Saseksa (Sussexa) i njenih gostiju, ističe se u predstavljanju emisije na Spotifiju (Spotifyju).

– “Luđakinja”, “diva”, “histerična”, ove se riječi često čuju u medijima, na internetu, kod kuće (…). Ući ćemo u korijen ovih riječi kako bismo shvatili zašto se i dalje koristimo njima i kako bismo ih suzbijali – rekla je Markl koja će razgovarati i sa “stručnjacima i s historičarima, navodi Spotify.

U prvoj epizodi Megan Markl i Serena Viliams, prijateljice koje su obje rođene u Los Anđelesu (Angelesu), razgovaraju o ambiciji i smislu koji ta riječ može poprimiti kada se odnosi na ženu, rekle su.

Preselili se u Kaliforniju
Serena Viliams je početkom avgusta najavila svoje skoro povlačenje iz tenisa nakon 25 godina karijere i 23 Grand Slam naslova, rekavši da se želi “fokusirati na ulogu majke” i na “ciljeve na duhovnom planu”.

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa napustili su 2020. kraljevski život u Velikoj Britaniji i preselili se u Kaliforniju, gdje sada žive s dvoje djece u elitnoj četvrti.

Nakon dolaska u Sjedinjene Američke Države uspostavili su više poslovnih saradnji, pa tako i unosne poslove s Netflixom i Spotifiyom.

Princ Heri će do kraja godine objaviti memoare.

Izvor:Agencije