Koje od ovih 8 lica vas najviše plaši? Ovaj test otkriva mračnu i potisnutu stranu vaše ličnosti

14.12.2022. - Magazin

Dobro pogledajte ovih osam portreta i izaberite ono lice koje vas najviše uznemiruje, koje ne biste željeli da sretnete kada ste sami na ulici noću, koje kod vas izaziva mučninu i strah. Onda pročitajte objašnjenje sa rednim brojem osobe koju ste izabrali.


Sondijev test osmislio je Leopold Sondi, mađarski psihijatar. Njegova šikzal-analiza (“schicksalsanalyse”) smatra se trećom školom dubinske psihologije, pored Frojdove psihoanalize i Jungove analitičke psihologije, prenosi Citymagazine.

Cilj Sondijevog testa bio je da istraži najdublje potisnute impulse osobe na osnovu odbojnosti koju osjeća kada vidi određena lica na fotografijama.

Pažljivo pogledajte i analizirajte svih 8 portreta, pređite na rezultate.

REZULTATI:

SADISTA
Ako ste izabrali ovu sliku, psiholozi kažu da je vrlo vjerovatno da potiskujete neka neprijatna iskustva iz ranog djetinjstva, i to vjerovatno povezana sa autoritativnim ponašanjem, potrebom za dominacijom. Vjerovatno ste potisnuli svoja ponižavajuća i uvredljiva ponašanja ka drugima. Ljudi koji su izabrali ovu sliku najčešće su pasivno-agresivni prema ljudima koji bi trebalo da im budu autoritet.

EPILEPTIČAR
Ako ste izabrali ovu sliku, potiskujete veliki bijes sa kojim ste se borili u ranom djetinjstvu. Impulsivni ste, lako i pretjerano planete i jako vas je lako iziritirati, a na prvi pogled djelujete kao izuzetno mirna i staložena osoba.

KATATONIČAR
U podsvjest ste potisnuli svoju hiperaktivnost u djetinjstvu. Danas imate problema da ostanete u kontaktu sa realnošću, pretjerano bujnu maštu. Imate uvijek strog stav da biste izbjegli da pokažete svoje ranjive strane.

ŠIZOFRENIČAR
Potisnuli ste osjećaj teške apatije. Najvjerovatnije ste potisnuli i osjećaj teške ravnodušnosti prema drugima i okrutne izolacije sa kojom ste se suočili u ranom djetinjstvu. Spolja djelujete kao druželjubiva ličnost, međutim u suštini se osjećate kao vječni usamljenik. Vjerujete da vam drugi uopšte i nisu potrebni pa su vam odnosi sa drugima pretežno površni.

HISTERIK

U sebi ste potisnuli nevjerovatnu želju da po svaku cijenu budete u centru pažnje. Duševna hrana vam je bezuslovno odobravanje okoline, a odlikuju vas površne i nestabilne emocije, narcizam i egzibicionizam. Spolja djelujete kao skromna osoba sa sklonošču ka duhovnom svijetu. Međutim, veoma vodite računa o spoljašnjosti i o tome kako se predstavljate svijetu. Vjerovatno imate neko neuobičajeno zanimanje ili makar hobi.

DEPRESIVAC
Ono što ste potisnuli jeste dubok osjećaj krivice, neadekvatnosti i inferiornosti, koji vas muče od ranog djetinjstva. Spolja djelujete kao veseljak i optimista, ali čim stvari poprime neočekivani klovn, vraćate se u svoj oklop od melanholije. U suštini, bez maske klovna ste sumnjičavi i mrzovoljni.

MANIJAK
Suštinski ste previše entuzijastični, otvoreni prema drugima, razbacujete se novcem i preceknjujete svoje mogućnosti. Teško se kontrolišete pa to vaše ponašanje lako može da preraste u maniju. Spolja, izgledate kao proskečan čovek baš zato što pokušavate da sakrijete svoje ekscentričnosti. Ideal ste diskrecije i samokontrole – ali samo spolja.

DISOCIJATIVNI POREMEĆAJ
Ako ste odabrali ovu sliku, potisnuli ste želju da vas društvo prihvati kao člana suprotnog pola, a ne onog u kome ste rođeni. Vjerovatno ste u djetinjstvu potisnuli neki problem identiteta, možda čak i polnog. Zato, da biste to prikrili, funkcionišete tako što pretjerano naglašavate karakteristike pola u kom ste rođeni.

 

izvor:Agencije/FOTO:Imgur/PsychologyPosts