Kako da na najjednostavniji način saznate koji je vaš podton kože | Bijeljina.com

Kako da na najjednostavniji način saznate koji je vaš podton kože

24.05.2023.

Nekada je šminka dolazila samo u ograničenim nijansama na osnovu vašeg opšteg tona kože. Sada postoji toliko nijansi da je teško izabrati jer postoji veliki broj podtonova.

 

Ako ne znate nijansu svoje kože, postoji brz i lak način da to otkrijete samo gledanjem u svoje vene.

Postoje tri glavne nijanse: hladni, topli i neutralni. Hladni podtonovi imaju ružičastu ili plavičastu nijansu kože. Topli podtonovi imaju zlatni, žućkasti ili preplanuli sjaj na koži. Ljudi sa neutralnim tonovima nemaju ni tople ni hladne tonove jer se njihov podton poklapa sa bojom površine, pišu Novosti.

Boja vaših vena ukazuje na vaš podton
Pronalaženje podtona vaše kože jednostavno je kao da pogledate vene na zglobu. To je zato što su vene ovde istaknute i njihove boje su vidljivije oku. Prema Healthline-u, ako vam vene izgledaju zelenkaste, onda imate topao podton. Međutim, ako su vam vene plave, onda imate hladan podton. Ako se vaše vene uopšte ne pojavljuju, onda imate neutralan prizvuk.

Važnost poznavanja nijansi kože je da biste precizno uskladili šminku sa kožom. Takođe, pomaže vam da znate podton kože kada su u pitanju rumenila i ruževi.

Različite nijanse bolje odgovaraju različitim tonovima. Blijeda koža sa hladnim nijansama ima tendenciju da dobro nosi roze prirodno rumenilo, ali srednja koža sa toplim nijansama vjerovatno bi najbolje odgovarala narandžastom rumenilo.

Nijansa vaše kože se razlikuje od vašeg podtona

Lako je pomiješati nijansu kože sa podtonom. Nijansa kože se odnosi na stvarnu boju kože, dok se vaš podton u suštini ne odnosi na nijansu kože, već na osnovne nijanse ispod kože.

 

izvor: Srpskainfo/FOTO: MODA I TAKO TO/ YOUTUBE/ SCREENSHOT