Еvo kome je posvećena pjesma “Ti samo budi dovoljno daleko”

05.02.2024. - Magazin

Pjesma “Ti samo budi dovoljno daleko”, jedna je od najljepših balada, ikada snimljenih, a inspirisana je ljubavnom vezom između Jelene Tinske i pjevača pomenute grupe, Gorana Miloševića.

muzika

Popularna grupa “Generacija 5” nastala je davne 1977. godine. Muzika koju su prvenstveno snimali članovi prve postave, imala je prizvuk džez roka, da bi se, nakon dolaska Gorana Miloševića, inače rođenog brata legendarne pjevačice Slađane Milošević, okrenuli komercijalnim zvukovima.

Goran je sa ostalim članovima benda iznjedrio velike hitove, ali pjesma po kojoj su definitivno ostali upamćeni, jeste numera “Ti samo budi dovoljno daleko”, koja važi za veliki hit i nakon više decenija od samog objavljivanja.

Kako se piše po društvenim mrežama, ova numera nastala je zahvaljujući velikoj ljubavi između pjevača Gorana Miloševića i njegove tadašnje partnerke, Jelene Tinske, koja je tada pjevala u rok grupi “Lutka”.

Jelena je u to vrijeme važila za jednu od najljepših beogradskih djevojaka, a Milošević za ozbiljnog šmekera. Sa Goranom se upoznala na jednom fotografisanju i odmah joj je zapao za oko, ali nije odmah znala da se radi o pjevaču popularne grupe. Tadašnji fotograf, Miki Veličković, objasnio joj je o kome se radi, a ona je odmah tražila njegov broj telefona.

Nakon toga ga je nazvala i predstavila se, a kako je Goran mislio da se radi o šali, spustio je slušalicu. Jelena je ipak bila uporna i na kraju su dogovorili upoznavanje u “Šumatovcu”, i tako je krenula prva ljubavna priča, ali nažalost kratkog trajanja.

Tinska je u to vrijeme živjela sa majkom i dvoje djece, dok je Milošević živio sa ocem. Najviše vremena provodili su kod njega u kući, a nakon prespavane noći Jelena bi išla da spremi djecu za školu.

Izvor: ATV