Evo koje namirnice treba izbjegavati prije intimnih odnosa

22.01.2023.

Evo koje namirnice mogu negativno da se odraze na intimne odnose i dodatno ih pokvare…

Dok određene namirnice, poput crne čokolade ili oraha mogu dodatno da povećaju želju za intimnim odnosima, druge je ipak sputavaju.

Njih većina ljudi voli da konzumira prije razmjenjivanja nežnosti, a da ne znaju za njihove nuspojave, kao što su na primjer, snižavanje nivoa testosterona, ometanje normalnog protoka krvi ili stvaranje nadutosti. Evo i koje su!

Pomfrit

Pomfirt je najomiljenija brza hrana mnogih ljudi, ali ne treba pretjerivati sa njom! On obiluje trans-mastima koje negativno utiču na nivo testosterona. Takođe, zbog velike slanoće ne preporučuje se muškarcima koji imaju problema sa visokim pritiskom. So u kombinaciji sa trans-mastima može da utiče na erekciju, upozoravaju stručnjaci.

Žvake

Obično za žvakama mnogi posežu prije samog intimnog odnosa, kako bi “ubili” neprijatan zadah. Međutim, one se ne preporučuju prije toga, jer mentol koji se nalazi u njima može da smanji nivo testosterona koji je odgovoran za libido kod mušakraca. Takođe, tokom učestalog žvakanja u organizam dospijeva i višak vazduha koji vrlo lako može da stvori neprijatne gasove u stomaku.

Alkohol

Iako važi da čaša vina može povoljno da utiče na libido, ipak ne treba pretjerivati u alkoholu. Jedna studija pokazala je da alkohol utiče na održavanje erekcije kod muškaraca. Osim toga alkohol smanjuje osjetljivost na dodir čime se smanjuje i šansa za orgazmom.

Izvor:Agencije