Donosimo vam nekoliko načina uz pomoć kojih kablovi vaših uređaja neće izgledati neuredno

16.02.2023. - Magazin

Ukoliko vam smetaju kablovi koji neuredno stoje između uređaja i utičnice, donosimo vam nekoliko rješenja uz pomoć kojih ćete sakriti kablove u potpunosti ili napraviti da izgledaju uredniji.

 

Sakrijte kablove unutar zidaNajučinkovitija metoda za skrivanje kablova je također ona koja zahtijeva najviše truda. Skrivanje kabela iza zida čini ih gotovo nevidljivima iz bilo kojeg ugla. Da biste to učinili, morat ćete označiti i napraviti dvije rupe u zidu jednu na mjestu gdje se nalazi uređaj, a drugu u blizini utičnice.

Nakon toga potrebno je postaviti niskonaponske nosače prije povlačenja žica od vrha do dna. To omogućuje spajanje kablova na ulaznim i izlaznim tačkama, dajući vam prazan prostor između uređaja i vrha ormarića kojeg postavite ispod njega.

Pokrijte ih trakom za kablove

Sličan, ali jednostavniji način za skrivanje kablova je pomoću trake za prikrivanje kabela. To je glatka, ravna plastična navlaka koja se pričvrsti izravno na zid ljepilom, što vam omogućuje da izbjegnete bušenje dodatnih rupa.

Kabelski kanali protežu se dužinom žica i mogu se jednostavno rezati kako bi odgovarali bilo kojoj veličini ili rasporedu koji vam je potreban, što znači da možete montirati uređaj gdje god vam je najbolje. Sve što trebate učiniti je spojiti kabele prije nego što stavite poklopac na vrh.
 
Koristite kutiju za kablove

Kutije za kablove postale su jako popularne, naručito u prostorijama koje imaju radne stolove. Ove suptilne, često neutralne i pravokutnog oblika, a dostupne su u različitim veličinama. Pronađite jedan u stilu svoje dnevne sobe i stavite ju na pod blizu utičnice.

Spojite kablove u svežanj

Najeftinije rješenje kako bi kablovi vašeg uređaja bili uredniji jeste da ih spojite u svežanj trakom ili žicom. To će značajno smanjiti haos kablova, koji se proteži u različitim smjerovima. Spojnice, patentni zatvarači i ljepljive kuke mogu se upotrijebiti za spajanje lkablova u tanko kućište.

 

izvor:Klix/FOTO:Shutterstock