Ako sami planirate da se farbate obratite pažnju na jednu stvar

13.02.2023. - Magazin

Ako planirate da se sami farbate kod kuće, vodite računa!

Mnoge žene znaju da posegnu za farbom za kosu i da se same ofarbaju kod kuće. Međutim, iako se to činilo kao jednostavna proces, ipak može vrlo lako da vam napravi probleme…

Majka troje djece po imenu Tinil upravo se susrela sa jednim takvim problemom nakon što je u kućnim uslovima ofarbala svoju kosu i ubrzo nakon toga dobila nevjerovatnu alergijsku reakciju. Primjetila je crveni osip na zadnjem dijelu vrata, a nakon što nije prolazio i stanje se pogoršalo, ona je morala da se obrati ljekaru za pomoć.

U namjeri da uštedi novac na frizera, Tinil je ovaj poduhvat koštao zdravlja. Na snimku koji je podijelila kako bi ostalima skrenula pažnju i savjetovala da to ne rede sami, ona je bila potpuno otečena i naduvena ispod očiju. Upozorila je sve da uvijek prvo naprave alergološko testiranje, pa onda se “bace” na farbanje kose.

Uobičajeni simptomi koji se javljaju kod alergijske rekacije na proizvode za farbanje kose jesu otok naročito izrazit u predjelu očiju, toliko da se oči čak i skoro potpuno zatvore. Takođe, nije rijetkost da lice bude prekriveno crvenim plikovima a svrab bude nepodnošljiv.

Jedan od savjeta stručnjka je da malo boje stavite na unutrašnju stranu zgloba na ruci ili iza uveta, sačekajte 24 sata i posmatrajte. Ako je sve u redu, možete početi da se farbate, a ako ima promena, zaboravite na ovaj tretman za vaše dobro. Međutim, najbolja opcija je da se obratite dermatologu ili uradite test na alergije.

Pogledajte i video:

Izvor:Mondo7TIK TOK