U pripremi mjuzikl o Frenku Sinatri

10.03.2023. - Kultura
Mjuzikl koji govori o legendarnom američkom pjevaču Frenku Sinatri (1915-1998) imaće svjetsku premijeru 23. septembra u pozorištu Birmingem rep.

Iz birmingemskog pozorišta je saopšteno da je “Sinatra – mjuzikl” “prva predstava svoje vrste koja istražuje Frenkov život na pozornici i pored nje, otkriva priče koje još ne znate, uz pjesme koje volite”.Kako je najavljeno, “Sinatra – mjzikl” rade Tonijem nagrađivani dramaturg Džo Di Pjetro i rediteljka Ketlin Maršal, dok je pjevačeva ćerka Tina Sinatra u svom saopštenju navela da vjeruje da će predstava baciti novo svjetlo na život njenog oca.

“Veoma sam ponosna na našu novu produkciju mjuzikla i posebno me raduje što ćemo prvi put vam pružiti pogled na mog oca kakav niste imali ranije”, rekla je Sinatra.

Predstava se bavi oženjenim pjevačem Sinatrom od njegovog prelomnog po karijeru nastupa 1942. godine u Njujorku, kojim njegova karijera kreće uzlaznom putanjom, dok je skoro ne uništi javno obznanjena ljubavna afera sa glumicom Avom Gardner.

“Vođen posvećenošću porodici, Sinatra upošljava neuporedivu umjetnost i posvećenu odlučnost da priredi jedan od najvećih povrataka na scenu u istoriji šoubiznisa”, kaže se u opisu predstave.

 

izvor:Tanjug/Agencije/FOTO: Screenshot/Youtube-IIBioHazardII