Stigao prvi trejler za „Plavušu“, film o životu legendarne Merilin Monro

17.06.2022. - Kultura

Striming servis „Netfliks“ objavio je prvi trejler za film „Plavuša“ (Blonde), u kojem glumica Ana De Armas glumi legendarnu holivudsku ikonu Merilin Monro.


Premijera filma režisera Endrjua Dominika, zakazana je za 23.septembar, a soundtrak potpisuju  Nik Kejv i Voren Elis. Dominik, koji se proslavio režijom filmova „The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford“ (2007) i „Killing Them Softly“,  redatelj je i scenarist koji stoji iza ove adaptacije romana Džojs Kerol Outs, koji briše granicu između činjenica i fikcije, kako bi stvorio autentičan portret slavne plavokose bombe. Pseudo-biografski film uključuje rekonstrukcije trenutaka iz stvarnog života, poput kultnog izvođenja numere „Dijamanti su najbolji prijatelji djevojke“,  sa izmišljenim prikazima onoga što se dogodilo iza zatvorenih vrata, a glavna glumica odušveljena je scenarijom i režijom filma.

-Dominikove ambicije bile su vrlo jasne od samog početka,  predstaviti verziju života Merilin Monro, kroz njezin objektiv. Želio je da svijet doživi kakav je zapravo osjećaj ne samo biti Merilin, već i Norma Džin. Smatrala sam da je to najhrabriji feministički pristup njezinoj priči koji sam ikada vidjela – rekla je De Armas.

U „Plavuši“, filmu  koji se može pohvaliti za „Netfliks“ rijetkom ocjenom NC-17, osim Ane, glumi i Edrijan Brodi kao dramaturg Artur Miler, Bobi Kanavala kao Džo Dimađio, Kaspar Flipson kao Džon Kendedi i Džulijana Nikolson kao Gledis Bejker, biološka majka Norme Džin.

Iza filma stoji producentskla kuća „Plan B“, glumca Breda Pita, a budžet iznosi 22 miliona dolara.

 

izvor:Glas Srpske/FOTO: Printscreen