Sedmi međunarodni festival gitare od 27. do 30. oktobra

22.10.2022.
Sedmi međunarodni festival gitare “Gitarjunajted fest” biće održan od četvrtka do nedjelje, 27. do 30. oktobra, u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo i na Muzičkoj akademiji Univerziteta Istočno Sarajevo, pod sloganom “Naša gitara”.

Četiri festivalska dana biće bogato ispunjena koncertima, radionicama, takmičenjem i promocijama koje će voditi najbolji umjetnici i pedagozi sa ovog prostora, saopšteno je iz Opštine Istočno Novo Sarajevo.

“Nakon dvije godine prilagođavanja festivala uslovima pandemije sa radošću vas pozivamo da prisustvujete svim dešavanjima uživo i da zvuci gitare ispune naš grad”, poručili su organizatori.

Prema programu Međunarodnog festivala gitare 27. oktobra u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo će u 20.00 časova nastupiti duo iz BiH Vedrana Šimić sopran i Elvis Sivčević gitara.

Drugog festivalskog dana, 28. oktobra u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo nastupiće mlade nade Nikola Jelačić iz Srbije i Anđela Mišić iz BiH, dok će 29. oktobra nastupiti Stevan Jović iz Srbije.

Posljednjeg festivalskog dana, 30. oktobra u 17.00 časova predviđeno je održavanje “Podijuma za mlade”.

Ulaznice za sedmi Međunarodni festival gitare mogu se kupiti u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo.

 

izvor:Glas Srpske/FOTO:Ilustracija