Pred koncert na Tašmajdanu Nele i Stefan zapevali pred novinarima

19.06.2022. - Kultura

Proslavljeni violinista Stefan Milenković i čuveni roker dr Nele Karajlić, koji će 21. juna na stadionu “Tašmajdan” u Beogradu predstaviti svoj spektakl “Rok el klasiko”, izveli su predstavnicima medija u jednoj beogradskoj pivnici nekoliko numera koje će publika moći da čuje na koncertu.

A, nekadašnje čudo od djeteta, kako su zvali Stefana, po drugi put je zapjevalo na sceni. Prvi put njegov glas se orio na svjetskoj premijeri projekta “Rok el klasiko” u Dubaiju.

Milenković je došao obučen kao kauboj, ali je, umjesto gitare, u ruci držao svoju violinu.

“U Dubaiju je bilo još gore, tamo je bilo mnogo više ljudi”, kroz smijeh nam je rekao poslije nastupa.

“Volim kantri muziku, a kad je izvodim, čini mi se da više recitujem i repujem nego što pjevam. Na koncertu, zasad, ne planiram da otpjevam još nešto, ali svašta može da se dogodi do tada. Sviđa mi se spoj klasike i rok muzike, inače ne bih bio ovdje. Vjerujem u projekat “Rok el klasiko” i nestrpljivo iščekujem koncert na “Tašmajdanu”. Siguran sam da će publika uživati. Nele je na koncertnoj sceni decenijama, a i za mene je ona prirodan ambijent

Publika je čula popularnu Neletovu pesmu “Tri ratna havera”, i to u kombinaciji sa Betovenom.

“Pjesma je dobila svoj novi život – kazao nam je Nele, nekadašnji frontmen i pjevač sarajevske rok grupe “Zabranjeno pušenje” i autor popularnih televizijskih serijala “Top lista nadrealista” i “Složna braća”.

“U početku nam je djelovalo hrabro ubaciti klasiku u rok muziku. Za mene je to predstavljalo izazov sa kojim sam želio da se uhvatim u koštac. Ovo što radimo je drugačije i spoj klasične i rok muzike mi djeluje logičan u ovoj fazi moje muzičke karijere. Uživam u spojevima nespojivog”.

Izvor:Novosti/Foto:Nebojša Babić