“Praznik rada” Pjera Žalice u kinima širom BiH

12.10.2022. - Kultura

Novi film Pjera Žalice “Praznik rada”, koji je svjetsku premijeru imao na zatvaranju ovogodišnjeg Sarajevo film festivala, na reperoarima kina širom BiH naći će se od sutra, 13. oktobra.

 

"Praznik rada" Pjera Žalice u kinima širom BiH

“Nakon 10 godina u Njemačkoj, Armin (Muhamed Hadžović) se vraća u rodnu Bosnu. Svježe oženjen, žuri kući da iznenadi oca dobrom vijesti, ali on nije kod kuće. Komšije mu objasne da mu je otac uhapšen, ali niko ne zna zašto. Novine kažu da je uhapšen za ratne zločine počinjene još u devedesetima. Komšiluk je u čudu i nevjerici. I dok komšije slave Prvi maj, Armin traga za istinom o svom ocu, o sebi i o jednom vremenu koje ne prolazi”, piše u sinopsisu filma.

Ova drama, koju je napisao i režirao Pjer Žalica, okupila je sjajnu glumačku ekipu iz cijelog regiona, koju čine Muhamed Hadžović, Emir Hadžihafizbegović, Admir Glamočak, Boris Isaković, Jasna Žalica, Tatjana Sojić, Branka Katić i mnogi drugi.

“Praznik rada” će se prikazivati u kinima “CineStar” u Mostaru, Tuzli, Bihaću, Zenici, Banjaluci, Sarajevu i Prijedoru, te u “Cineplexx Palasu” u Banjaluci, “Cineplexx Plazi” u Mostaru, “Cineplexxu” Sarajevo, “Meeting Pointu” Sarajevo i Narodnom univerzitetu Konjic.

 

izvor:Nezavisne