Plesni spektakl u Centru za kulturu ,,Semberija”

19.04.2023. - Kultura

,,Bijeljina Dance Now” tradicionalan plesni festival koji se održava svake godine u Bijeljini u aprilu kao u susretu proslave Svetskog dana plesa.

 Ove godine će se održati 22.aprila u Centru za kulturu ,,Semberija”sa početkom u 10h.
Već u jutarnjim satima najmlađi plesači će pokazati svoje plesno umijeće na sceni.Svečani defile je predviđen za 12h gdje slijedi predstavljanje svih baletskih studia i plesnih klubova.
Ove godine dolaze sljedeći učesnici:
Baletski studio,,Leonessa” Beograd,Baletski studio,,Grazia” Beograd,Plesni klub,, MD Dance” Beograd,Plesna Akademija,,Viktori” Zenica,Plesni klub ,,101” Bijeljina, Plesni klub,,Stars” Subotica,Plesni klub ,,Princess”Šamac, Plesno sportski klub mažoret Stanari,Plesni klub ,,Sandoval” Tuzla, Studio modernog i klasičnog baleta ,,Olena” Sremska Mitrovica i Plesno klub  ,,Studio Olena” Bijeljina, koji su ujedno domaćini ovog festivala.
Stručni žiri koji će odlučivati o najboljima je u sljedećem sastavu: predsjednik Udruženja baletskih umJetnika Vojvodine Gabrijela Teglaši Jojkić, koreograf Asmir Rahmanović, koreograf Jasenka Bitić Ramac, trener plesa Jelena Kovačev i predsjednik žirija Aleksandar Milin ujedno i direktor festivala.
Učenici,, Studija Olena” vrijedno su se spremali za ovaj Festival i nadaju se uspjehu a i specijalnim nagradama kao što su besplatne kotizacije za neke od evropskih gradova: Prag, Beč, San Marino, Pariz…
Vidimo se u Centru za kulturu Semberija 22.4.od 10h.
Bijeljina.com/Foto:sirmium.info