Organizacija na vrhunskom nivou

11.09.2023. - Kultura

Na trodnevnom  76. Svjetskom kupu u harmonici učestvovali su takmičari iz trideset zemalja. Prema ocjenama organizatora ovog takmičenja, ovogodišnji Svjetski kup, po kvalitetu i organizaciji, nadmašio je sva očekivanja i predstavlja jednu od najbolje organizovanih muzičkih smotri najboljih harmonikaša svijeta.

Pobjednici po kategorijama su: u prvoj kategoriji (Coupe Mondiale) prvo mjesto pripalo je Luki Simiću iz Srbije, drugoplasirani je Hang Ding iz Kine, dok je trećeplasirani Petar Dinčić iz Srbije.

U drugoj kategoriji (Masters Coupe Mondiale) prvo mjesto pripalo je Alekseju Loganovu iz Rusije, drugoplasirani je Stefan Dimitrijević iz Srbije, dok je trećeplasirani Lav Solomonović iz Moldove.

U trećoj kategoriji (Junior Coupe Mondiale) prvo mjesto osvojio je Li Yijin iz Kine, drugoplasirani je Gang Youning iz Kine, dok je treće mjesto pripalo Gabrijeli Korsaro iz Italije.

U četvrtoj kategoriji ( International Competition for Virtuozo Entertainment Music) prvo mjesto osvojio je Aleksandar Kamelkov iz Rusije, drugi je Lav Solomonović iz Moldove i treći Dmitri Milentev iz Rusije.

U petoj kategoriji (Junior International Competition for Virtuozo Entertainment Music) prvo mjesto osvojila je Frančeska Skarseli iz Italije, drugi je Miguel Coelho iz Portugala, dok je treće mjesto osvojila Bruna Palma iz Portugala.

U šestoj kategoriji (International Competition for Ensemble Music – Clasic Music) prvo mjesto pripalo je Northern Lights iz Rusije, dok je drugo mjesto osvojio Trio Accofem iz Srbije.

U sedmoj kategoriji ( Competition for Ensemble Music – World Music) prvo mjesto je osvojio Vorther Lights iz Rusije, dok je drugo mjesto pripalo Trio Artists (BiH) Đorđe Perić, Nemanja Kalajdžić i Marko Ristić.

Bijeljina.com