Stihovanje u jesen

11.10.2024. - Kultura

Književni klub “Jovan Dučić” večeras je organizovao, u saradnji sa Narodnom bibliotekom “Filip Višnjić”, poetsko veče pod nazivom “Stihovanje u jesen”.

 Radmila Đokić, predsjednik Književnog kluba “Jovan Dučić”, kaže da je povod za ovo književvno veče dvadeset druga godišnjica postojanja ovog književnog kluba.

“Večeras su naši gosti iz Šida, Brčkog, Dervente, naši dragi prijatelji sa kojima sarađujemo od osnivanja kluba. Tokom “Pantelinskih svečanosti” imamo goste iz drugih gradova. Pjesnici govore poeziju posvećenu jeseni, ali i nekim romantičnim trenucima i događajima koji ih inspirišu. Tokom ove protekle dvije decenije gostovali smo u brojnim gradovima Republike Srpske, Srbije, Crne Gore, bili smo u Austriji i Rumuniji. Svake godine organizujemo četiri poetske večeri, 21. marta, kada obilježavamo Svjetski dan poezije, okupljamo se u vrijeme “Pantelinskih svečanosti”, ovako u jesen, i u decembru kada poetsko veče posvećujemo preminulim pjesnicima i piscima.

Naši pjesnici pišu o svom zavičaju, o Semberiji i Bijeljini, o ljubavi i rodoljublju. Široka je lepeza njihovog interesovanja i pjesničkog izražavanja”, kaže Radmila Đokić.

Bijeljina.com