“Hasanaginica” uskoro pred semberskom publikom

24.09.2022. - Kultura
Gradsko pozorište “Semberija” iz Bijeljine počelo je rad na predstavi “Hasanaginica” po istoimenoj narodnoj baladi, u dramatizaciji akademika Ljubomira Simovića i režiji Dušana Tuzlančića.

Glumački ansambl čine glumci Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada Milan Kovačević, Bojana Milanović i Sonja Damjanović, te glumci Narodnog pozorišta Republike Srpske Ljiljana Čekić, Goran Jokić i Ognjen Kopuz. U podjeli su i glumci Gradskog pozorišta “Semberija” Mihailo Maksimović, Ivan Petrović, Dušan Ranković i Nenad Blagojević.

Glumica Narodnog pozorišta RS Ljiljana Čekić u novoj predstavi “Hasanaginica” igra ulogu Hasanagine majke.

– Kao svako umjetničko djelo i ova nova “Hasanaginica” je posebna, drugačija. Sada igram Hasanaginu majku. Sve majke se bore za svoju porodicu i djecu, pokušavaju da smire situaciju i da urazume one “kojima se dimi iz usta”- kazala je Čekićeva.

Navela je da je saradnja na predstavi Gradskog pozorišta “Semberija” zanimljiva i napomenula da nikada nije radila sa kolegama iz Bijeljine.

– Neke nisam nikada ni gledala na sceni. Stigli smo iz različitih sredina, sa različitim iskustvima, ali uspjeli smo da stvorimo simbiozu, da postanemo tim. Radujem se probama, jer stalno nešto istražujemo, razgovaramo, isprobavamo i dolazimo do rješenja – rekla je ona.

 

izvor:Srna/FOTO: Srna/Glas Srpske