Dušan Sekulić angažovao koleginicu da glumi u njegovom novom spotu

23.11.2022. - Izbor urednika

Svojom pojavom, držanjem i prije svega virtuoznim sviranjem harmonike, maestro Dušan Sekulić se izdvaja među izvođačima klasične muzike. Njegov stil odlikuje izuzetna tehnička preciznost i inovativnost u izvođenju klasičnih kompozicija.

Dostigao je najviši nivo sviračkog umijeća na harmonici. Osim toga, trudi se da promijeni izvođački kliše u klasičnoj muzici unoseći mnogo energije u svoje nastupe. Podjednako maestralno svira klasičnu, džez muziku, narodnu kao i obrade popularnih melodija. Ipak, kao što i sam kaže, klasična muzika je i dalje njegova najveća inspiracija i izazov.Globalno popularnu  kompoziciju “Malaguena” kompozitora Ernesta Lecuona, koja je obrađivana od dosta čuvenih izvođača u raznim aranžmanima i stilovima, odlučio je ekranizovati, čemu je svjedočila i ekipa portala Bijeljina.com dok smo na kratko prisustvovali snimanju spota.

“U pitanju je kubanski kompozitor, inače 6. stav njegove Andaluzijske svite, takođe postoji i tekst na španskom. Inače sam naziv ,,Malaguena” je flamenko ples iz Malage, i zbog svega toga spada u jednu od najljepših španskih pjesama”, kaže Sekulić.

On je odlučio da u ovm spotu ne bude sam, društvo mu pravi koleginica jedina operska pjevačica u Bijeljini Lidija Jelisić Simeunović, koja glumi španjolku. Prepoznatljiva po raskošnom glasu koji gađa u emociju i plijeni, vrlo rijedak dramski sopran. Lidija je operska pjevačica koja naprosto zavodi svojom elegancijom i briljantnom scenskom pojavom, muzikalnošću, znanjem i intelektom. Pored sjajno izbrušenog glasa, sa frazama koje su interpretirane zbunjujućom lakoćom i plasirane sa prvoklasnim talentom, ova umjetnica se ističe izuzetnom harizmatičnošću, šarmom i magičnošću na sceni koju rijetko koji umjetnik posjeduje, što je čini autentičnom i prepoznatljivom.

 

“U ovom slučaju Dušan kompoziciju izvodi na harmonici a ja glumim španjolku koja igra uz tu kompoziciju. Prihvatila sam poziv jer smatram da trebamo jedni druge da podržavamo u umjetničkom stvaranju u nadi da će ovaj grad konačno prepoznati i cijeniti naš trud, jer mi smo ti koji smo ambasadori i koji predstavljamo kulturu ovog grada. Moja i Dušanova saradnja datira od 2019.god počevši od  Dušanovog projekta ,,Upoznaj muziku” i niza koncerata u hotelu Drina . Ja sam tada nastupala u sklopu španske večeri.19.jun 2022. on je nastupao kao gost sa svojim bendom na mom koncertu ,,Veče opere” u Sokolskom domu, zatim smo zajedno nastupali i za Dan grada u Centru za kulturu. Moj slijedeći koncert je u Banjaluci u Banskom dvoru u februaru 2023.godine  za koji se uveliko spremamo, na kom će Dušan opet sa svojim bendom biti gost”, kaže Lidija.

Da spot ova dva vrsna umjetnika, koji se snima u bijeljinskom kafiću “Zen” u produkciji ,,One studio”, bude premijerno prikazan, čekaćemo još par dana.

 

Bijeljina.com