Veče za pamćenje

07.08.2024. - Kultura

Dokumentarnim filmom „Majka Otadžbina zove“ i izložbom fotografija o narodima Rusije i ulozi Crvene armije u oslobađanju Evrope i Jugoslavije od fašizma i nacizma u Drugom svjetskom ratu, te spektakularnim nastupom umjetničkog profesionalnog pjevačkog i plesnog ansambla „Moroška“ iz Sankt Peterburga na gradskom trgu, sinoć je u Bijeljini, u okviru „Pantelinskih dana“, organizovan Dan ruske kulture u Bijeljini.

U ime Ruske ambasade u BiH prisutne posjetioce i predstavnike grada pozdravio je Jurij Pičugin, istakavši čast i zadovoljstvo što prisustvuje Danu ruske kulture u Bijeljini.

Tom prilikom prikazan je dokumentarni film o ruskom vajaru srpskog porijekla Jevgeniju Vučetiću „Majka Otadžbina zove“, a posjetioci su nakon toga bili u prilici da degustiraju tradicionalnu rusku hranu.

Poseban doživljaj za posjetioce na gradskom trgu priredili su članovi Umjetničkog profesionalnog pjevačkog i plesnog ansamba „Moroška“ iz Sankt Peterburga koji su uz izvođenje akrobatskog baleta i vrhunskih vokala na novi način predstavili tradicionalnu rusku pjesmu i igru.

Bijeljina.com