Otvorena izložba slika 20 učesnika iz regiona

31.05.2024. - Kultura

Izložbom slika 20 umjetnika iz zemalja regiona, u Bijeljini je večeras završena treća Likovna kolonija održana u Banji “Dvorovi”.

Izložbu u Narodnoj biblioteci “Filip Višnjić” otvorio je predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević koji je zahvalio umjetnicima koji su u Bijeljini stvorili i gradu ostavili svoja djela, obogaćujući duh i kulturu Semberije.

Direktor Banje “Dvorovi” Milorad Zekić rekao je Srni da su na međunarodnoj likovnoj koloniji od 27. maja stvarali i družili se umjetnici iz Srbije, Crne Gore, Slovenije, Hrvatske i Republike Srpske.

“Slike koje su stvorili krasiće prostor Banje “Dvorovi” i drugih gradskih institucija, a ideja nam je da organizujemo aukciju slika sa likovnih kolonija i novac usmjerimo u humanitaljrne svrhe, za potrebe organizacija koje pružaju podršku djeci sa posebnim potrebama”, naveo je Zekić.

On kaže da su umjetnici koji su stvarali na likovnim kolonijama u Banji “Dvorovi” i dobri promoteri ove javne ustanove, a večeras im je uz zahvalnicu uručena monografija o ovoj banji “Voda života i zdravlja”.

Izložbu slika prati i katalog. “Pejzaž, ambijent i dobrota ljudi dotakne se svakog srca, pa tako i nas koji smo došliu upoznati Bijeljinu”, navedena je u katalogu izjava umjetnice iz Zagreba Irene Gajatri Horvat.

Izvor: Agencije