“Audijencija” sa Miodragom Radonjićem i Nikolom Rakočevićem u Bijeljini

07.09.2023. - Kultura

Hit predstava “Audijencija” (Vaclav Havel) biće izvedena u centru za kulturu “Semberija”  19. septembra u 20 časova.


Glavne uloge u predstavi tumače popularni glumci Miodrag Radonjić i Nikola Rakočević poznati po  brojnim filmovima i serijama kao što su Južni vetar, Ubice mog oca, Hotel Beograd, Branio sam Mladu Bosnu, Krugovi, Državni službenik, Kosti, Pevačica, Indigo kristal….


Ovo je treći put da se legendarni komad Vaclava Havela postavlja na scenu poslije 1981. godine kada su glavne uloge tumačili Danilo Bata Stojković i Petar Kralj i 1999. godine gdje su glumačku podjelu činili Vojin Ćetković i Sergej Trifunović.

Reditelj predstave je Milan Nešković a produkcija Arhangel studio i Jugoslovensko dramsko pozorište.

Radnja ove tragikomedije se dešava u jednoj pivari i zasniva na dijalogu između radnika i direktora a sam tekst na duhovit način problematizuje kako se osjećaju i šta misle ljudi koji su pristali da neko drugi razmišlja umjesto njih.

Dijalozi su puni komičnih situacija ali istovremeno ostavljaju dubok utisak i tjeraju publiku da se zamisli.

Organizator gostovanja je agencija Venturo a osim u Bijeljini, “ Audijencija” će biti izvedena i u Pozorišnoj sali Obilićevo Banja Luka ( scena Gradskog pozorišta Jazavac), 20, septembra sa početkom u 20 časova.

 

Izvođenje predstave “Audijencija” u Bijeljini i Banja Luci  finansijski je podržala Ambasada Republike Češke u Bosni i Hercegovini.

 

Ulaznice za predstavu se mogu kupiti u Centru za kulturu “Semberija” i na biletarnici dvorane Obilićevo.

 

Bijeljina.com/Foto: Alex Dmitrović