Vozio dijete u Hitnu, pa stradao! Objavljeni detalji stravične nesreće u Brčkom

06.06.2023. - Hronika
Policiji Brčko distrikta BiH objavila je detalje stravične saobraćajne nesreće u Brčkom u kojoj je stradao vozač I.D. (38).

Kako navode, nesreća u mjestu Dubrave, u blizini jednog ugostiteljskog objekta, prijavljena je u ponedjeljak u 20.14.

“Prijavljeno je da ima povrijeđenih lica, kao i da se ne može otvoriti motorno vozilo marke VW Golf III. Odmah nakon prijave policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su uz Službu hitne medicinske pomoći i pripadnike Profesionalne vatrogasne jedinice izašli na lice mjesta i preduzeli mjere i radnje iz svoje nadležnosti. Na licu mjesta izvršen je uviđaj pod nadzorom dežurnog tužioca Tužilaštva Brčko distrikta BiH, kojom prilikom je utvrđeno da je saobraćajnu nezgodu prouzrokovao vozač motornog vozila usljed neprilagođene brzine kretanja motornim vozilom i upravljanjem vozilom prije sticanja prava na upravljanje”, navode iz policije.

Dodaju da je u udesu smrtno stradao vozač motornog vozila marke “VW Golf III” inicijala I.D. rođen 1985. godine u Doboju, nastanjen u Brčkom, jedno maloljetno lice zadobilo je teške tjelesne povrede, dok je lice inicijala A.J. rođeno 1970. godine u Gradačcu, nastanjeno u Brčkom, zadobilo lake tjelesne povrede.

“U vrijeme vršenja uviđaja saobraćaj na regionalnom putu R460 u mjestu Dubrave bio je obustavljen u vremenu od 20.10 do 00.10 sati, te se odvijao alternativnim pravcima”, navode iz policije, prenosi N1.

Kako se navodi na društvenim mrežama, stradali muškarac je otac šestoro djece, a brzo je vozio iz razloga što je vozio dijete u Hitnu pomoć, prenosi GP Maljevac.

Izvor:N1/Foto:Otisak.ba