U stanu dilera pronađeni droga i novac

16.12.2022. - Hronika

Pripadnici Sektora kriminalističke policije – Odsjek za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona pretresli su stan i vozila koje koristi A. H. (29) iz Tuzle.

 

Prilikom pregleda A. H. je policajcima dobrovoljno predao PVC pakovanje sa sadržajem bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, stakleni galon sa neutvrđenom količinom biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, digitalnu vagu za precizno mjerenje i 61 tabletu “suboxone”.

Prilikom pretresa stana pronađeno je 169 novčanica u različitim apoenima, pet PVC pakovanja sa sadržajem biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, PVC pakovanje sa sadržajem bijele materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u kasnijem postupku.

O slučaju je obaviješten dežurni kantonalni tužilac, a pronađene materije su izuzete radi vještačenja.

“A. H. je uhapšen i on će nakon kriminalističke obrade, uz izvještaj, biti predat Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona na dalje postupanje”, saopćeno je iz MUP-a TK.

 

izvor:Agencije/FOTO:MUPTK