Srbin iz Zvečana o nasilju tzv. kosovske policije (Video)

26.05.2023. - Hronika

Nalazim se u ambulanti u Zvečanu, gde se nalazi desetine povređenih, među kojima sam i ja. Ispred opštine od strane specijalnih jedinica kosovske policije* povređeno je više desetina ljudi.

Ovim riječima Srbin sa Kosova i Metohije, Aleksandar Arsenijević, opisuje nasilje koje su danas proživjeli od tzv. policije Kosova u opštini Zvečan.

On je video svog svjedočenja podijelio na svom Twitter profilu.

“Mene su izvukli, prskali suzavcem direktno u oči, posle tukli između automobila. Kad su me priveli, prskali suzavac direktno u oči i samo sam čuo u jednom trenutku: “Nemoj tu, tu ima kamera”. Što znači da su kamere na opštini Zvečan snimile ceo događa”, rekao je on.

Kaže da je prepoznao u onom haosu jednog od policajaca sa pancirom, koji ga je tukao, nazivao pogrdnim imenima, psovao mu majku i sve živo.

“Znači da dokazi za moje tvrdnje postoje i da će ovo prerasti u veće nasilje zbog  ovakvih reakcija, jer niko neće gledati svoje ranjene i zauzimanje opštine na ovaj način. Nekako sam uspeo da se izvučem iz njihovih kandži i pobegnem kroz maglu suzavca. Apelujem na sve da pod hitno spreče, zarad mira”, kazao je Arsenijević.

Izvor: Agencije/Foto:Twitter