Pretresi Todorovićeve imovine u Bijeljini

08.11.2022.

Na području Bijeljine vrše se pretresi objekata i imovine u vlasništvu lica M.T, koji je uhapšen u Njemačkoj po međunarodnoj potjernici zbog sumnje da se kao pripadnik organizovane kriminalne grupe bavio nedozvoljenom proizvodnjom i prometom opojnih droga na međunarodnom nivou, rečeno je Srni u MUP-u Srpske.

Pretrese vrše policijski službenici ripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet sa pripadnicima Policijske uprave u Bijeljini po naredbama Suda BiH, pod nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva BiH.

Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske je u toku operativne akcije „Transporter“ identifikovala ovo lice kao pripadnika organizovane kriminalne grupe koja se bavila nedozvoljenom proizvodnjom i prometom opojnih droga na međunarodnom nivou, naveli su iz iz MUP-a Srpske.

Ovo lice je uhapšeno juče na osnovu potjernice koju je raspisao Sud BiH, na prijedlog Tužilaštva BiH.

Tužilaštvo BiH saopštilo je ranije da je u Frankfurtu uhapšen Milivoje Todorović (47) iz Bijeljine zbog sumnje da je kao visokopozicionirani pripadnik međunarodnog narko-kartela povezan sa tzv. „škaljarskim klanom“, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

U saopštenju su pojasnili da je riječ o osumnjičenom koji je pod istragom, a na teret mu se stavlja da je uključen u krijumčarenje i nedozvoljen promet velikih količina opojnih droga iz Јužne Amerike prema zemljama EU i dalje prema regionu zapadnog Balkana.

Iz Tužilaštva su naveli da će preduzeti sve potrebne aktivnosti da bi se u što kraćem roku organizovalo izručenje osumnjičenog u BiH s ciljem njegovog daljeg krivičnog procesuiranja.

izvor:Srna/FOTO:AGENCIJE