Pokušaj ubistva migranta u Ušivku, policija traga za dvojicom počinilaca

16.05.2022.

U Privremenom prihvatnom centru Ušivak kod Hadžića u noći sa subote na nedjelju došlo je do tučnjave u kojoj je teško povrijeđen maloljetnik iz Afganistana. Policija je provela istražnje radnje i traga za dvije osobe zbog sumnje na ubistvo u pokušaju.

Ministarstvu unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo je 15. maja poslije ponoći prijavljeno narušavanje javnog reda i mira. Po dolasku na mjesto incidenta utvrdili su da je više osoba učestvovalo u tučnjavi u kojoj je jedan maloljetnik teže povrijeđen, a jedan lakše.

Migrant (2005. godište) iz Afganistana izboden je oštrim predmetom zbog čega mu je ukazana ljekarska pomoć u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu. Zatim je zbog težine povreda zadržan na Klinici za torokalnu hirurgiju gdje je trenutno na liječenju.

Završenim uviđajnim radnjama, utvrđen je identitet počinilaca onoga što je Tužilaštvo Kantona Sarajevo okarakterisalo kao krivično djelo ubistvo u pokušaju.

Nastavlja se rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju pomenutog krivičnog djela, kao i pronalasku izvršilaca čiji identitet je poznat policijskim službenicima, a riječ je o dvije osobe.

Izvor:klix/FOTO:klix