Podlegla žena koja je nakon skokova sa Starog mosta pala niz stijene u Neretvu

31.07.2023. - Hronika

Pedesetpetogodišnja A. G. iz Mostara koja se jučer teško povrijedila nakon što je pala niz stijene, a potom u rijeku Neretvu, nažalost, kako nam je potvrđeno, podlegla je noćas u Kantonalnoj bolnici „Dr.Safet Mujić“, piše Avaz.ba.

Kako smo pisali, njoj su konstatirani višestruki prijelomi. Usljed teških tjelesnih ozljeda došlo je do komplikacija njenog zdravstvenog stanja,

Kako je rekao za portal “Avaza” dr. Mehmed Haznadar, šef Odjela za anestezijou, reanimaciju i intenzivno liječenje KB “Dr. Safet Mujić”, reanimacione mjere su započele u 21 sat, no, nažalost, uprkos naporima ljekara, ona je podlegla u 23.45 sati.

Nesretna žena je skokove je posmatrala u blizini bašte ugostiteljskog objekta s pogledom na Stari most, a u jednom trenutku se, vjerovatno, poskliznula i nekoliko puta, prilikom pada, udarila u stijene, nakon čega je upala u Neretvu.

Brzom reakcijom ekipa Interventne spasilačke službe (ISS) Mostar, koji, inače, brinu o sigurnosti takmičara,ali i Hitne pomoći odvezena je čamcem do njihovih ambulantnih kola, a potom u bolnicu.

Na licu mjesta bili su i pripadnici Policijske uprave Mostar.

Izvor: Avaz.ba