Pjanović, dečko Azre Šabanović, slovi za čovjeka bliskog Darku Elezu

21.03.2023. - Hronika

Marko Pjanović, vođa Partizanovih navijača iz Brčkog, koji je prošle sedmice uhapšen u Bijeljini, zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Ranka Radoševića Eskobara (54) u Beogradu, slovi za čovjeka bliskog kriminalcu Darku Elezu.

Elez trenutno služi zatvorsku kaznu u Srbiji zbog organizovanog kriminala.

Pjanović koji se dovodi u vezu sa ubistvom Ranka Radoševića Eskobara u Beogradu, dečko je Azre Šabanović, koja je uhapšena u Sarajevu zbog saučesništva u ovom ubistvu.

Više osoba privedeno

Dosad je više osoba privedeno zbog sumnje da su učestvovali u likvidaciji Eskobara, a po svemu sudeći, iza likvidacije stoje kriminalci iz BiH i Srbije, navodi Nova.

Podsjećamo, Elez je uhapšen 21. decembra 2020. godine po Interpolovoj poternici i izručen BiH radi suđenja u predmetu “Lutka”. Njemu je bilo oduzeto državljanstvo Srbije, ali je odlukom Upravnog suda vraćeno. Elez je 10. novembra prošle godine u priznao krivicu i osuđen je na 15 godina zatvora za krivična djela za koja ga tereti optužnica u predmetu „Lutka“.

Elez je insistirao da kaznu služi u Srbiji i on je izručen Srbiji, a osuđen je zbog više teških krivičnih djela poput ubistva, pokušaja ubistva, pljačke.

Nije poznato koja je tačno uloga

Za sada nije poznato koja je tačno bila uloga Pjanovića u ubistvu Eskobara, dok se za njegovu djevojku Azru sumnja da je ukrala automobil Golf 4 koji je predala izvršiocima ovog djela, Stefanu Z. (28) i Luki V. (26) koji su ga kasnije zapalili na Petlovom brdu. Upravo Stefan Z. i Luka V. su označeni kao direktni izvršioci zločina.

Podsjetimo, ubijeni Ranko Radošević je poznat pod nadimkom Eskobar iz Nikšića i bio je pripadnik nikšićko-kvartaškog klana bliskom škaljarskom klanu, bavio se prodajom blindiranih automobila i više je puta pominjan na suđenjima kriminalnim grupama, a likvidiran je 9. marta u kafiću na pumpi u Rušnju (Beograd).

Izvor:Srpskainfo/Foto:  AZRA ŠABANOVIĆ/FACEBOOK/SCREENSHOTA7MINISTARSTVO UNUTRАŠNJIH POSLOVA REPUBLIKE SRPSKE/FACEBOOK/SCREENSHOT