Otkriveno 26 kilograma narkotika u Pelagićevu

28.12.2022. - Hronika

 

Pripadnici Policijske uprave Bijeljina u utorak su na području Pelagićeva otkrili veću količinu narkotika.

U pitanju je opojna droga marihuana i skank, u ukupnoj količini od 25,615 kilograma, kao i opojna droge hašiš, u ukupnoj količini od 485 grama. Tržišna vrijednost ove droge iznosi od tri do 5.000 KM po kilogramu. Pronađena je jedna automatska puška, tri ručne bombe i tri mobilna telefona.

Tom prilikom lišena je slobode osoba čiji su inicijali D.D. i on će tokom današnjeg dana, uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu – neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga, kao i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja i eksplozivnih materija, biti predat u nadležnost postupajućeg tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Doboju”, izjavio je Stjepan Terzić, načelnik Policijske uprave Bijeljina na vanrednoj konferenciji za štampu u prostorijama PU Bijeljina. 

“U pitanju je osoba koja je odranije poznata organima gonjenja. U realizaciji ove akcije, prikupljanju operativnih podataka i dokumentovanju kompletnih aktivnosti učestvovali policijski službenici Policijske stanice Pelagićevo, zajedno sa policijskim službenicima Sektora kriminalističke policije PU Bijeljina, a takođe je ostvarena saradnja u razmjeni podataka sa susjednim policijskim agencijama, naročito sa pripadnicima Policijske uprave Gradačac”, izjavio je Terzić.

Srđan Gajić, načelnik Sektora kriminalističke policije izjavio je da će aktivnosti na otkrivanju narkotika biti nastavljene i u narednom periodu, podsjetivši da je za jedanaest mjeseci ove godine Policijska uprava Bijeljina evidentirala 42 krivična djela, od čega 27 krivičnih djela neovlaštene proizvodnje i prometa opojnih droga, te petnaest krivičnih djela omogućavanja korištenja opojnih droga.

 “Navedeni rezultati ostvareni su uz redovne i vanredne aktivnosti uniformisane, a naročito kriminalističke policije, te kroz pet operativnih akcija koje su organizovane tokom ove godine. Ukupno je oduzeto više od 55 kilograma različitih supstanci narkotika, bez ove količine koja je otkrivena juče u Pelagićevu. Najviše je otkriveno marihuane, oko 45,5 kilograma, spida oko devet kilograma, heroina oko 500 grama, kokaina oko 162 grama, 28 stabljika indijske konoplje, te 97 komada medicinskih droga”, izjavio je Gajić, naglasivši da je ovo bila rekordna godina po količini zaplijenjenih narkotika.

Bijeljina.com