Otkrivamo imena uhapšenih u akciji “Fugitive”

20.12.2022. - Hronika

Tokom velike akcije “Fugitive” uhapšeno je šest osoba, a “Nezavisne” nezvanično saznaju da su uhapšeni Saša (47) i Srđan Rađević (22), otac i sin iz Gradiške i njihovi sugrađani Dragan Popovac (52) i Stefan Trninić (29), Banjalučanin Bojan Čučak (32) i Vlatko Blažević (47) iz Travnika.

Akciju su sproveli pripadnici Policijske uprave Gradiška, u saradnji s Upravom za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Srpske, PU Banjaluka, Žandarmerije i MUP-a Srednjebosanskog kantona.

Akcija se sprovodi pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Policija je pretresla 11 lokacija na području Gradiške, Banjaluke i Travnika, a pronađena je određena količina droge, te su oduzeti mobilni telefoni i drugi predmeti.

Nezvanično se saznaje da su i dokazi u ovoj akciji prikupljeni dešifrovanjem aplikacije “Sky”.

Podsjećamo da su osumnjičeni otac i sin ranije privođeni u akcijama povezanim sa ovom aplikacijom.

“S.R, S.R, D.P. i S.T., B.Č. i V.B. se sumnjiče da su se tokom 2020., 2021. i 2022. godine bavili neovlaštenom proizvodnjom i prometom opojnih droga. Nakon kriminalističke obrade, uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga i omogućavanje uživanja opojnih droga će biti predati Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka na dalje postupanje”, rekli su iz Policijske uprave Gradiška.

Izvor: Nezavisne