Napadnuti aktivisti kod prostorija Transparensi Internešnal, povrijeđene 3 osobe

18.03.2023. - Hronika
U prostorijama Transparensi internešnala BiH u Krfskoj ulici u banjalučkom naselju Obilićevo huligani su večeras napali učesnike sastanka koordinacionalnog odbora organizacije “Bh. povorka ponosa”.

“Tu se održavao interni sastanak ljudi, oni su nekako saznali i opkolili prostorije”, rekla je Ivana Korajlić iz TI BiH.

Troje ljudi je povrijeđeno i prebačeni su u Službu hitne pomoći. Prema šturim informacijama s terena, među povrijeđenima je i novinarka Vanja Stokić koja se također nalazi u prostorijama Hitne pomoći.

Pod velikom policijskom pratnjom svi ostali se prebacuju u PU Banjaluka.

Napadači su imali kapuljače, maske, nisu imali obilježja, ali aktivisti smatraju da su to bili navijači, javlja reporterka Buke, koja se trenutno nalazi u PU Banjaluka.

 

Banjalučkoj policiji večeras je prijavljeno narušavanje javnog reda i mira u prostorijama jedne nevladine organizacije, rečeno je Srni u Policijskoj upravi Banjaluka.

Narušavanje javnog reda i mira Policijskoj upravi Banjaluka je prijavljeno u 18.45 časova.

“Policijski službenici su na licu mjesta i preduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti”, rečeno je u Policijskoj upravi.

U policiji kažu da je rad po prijavi u toku, te da će se o događaju oglasiti saopštenjem za javnost.

Kako je članica Organizacionog odbora “BH Povorke ponosa”, Melani Isović rekla za “N1”, grupa mladića, pretpostavlja huligana i navijača, fizički je nasrnula na grupu aktivista u blizini prostorija “Transparency Internationala BiH”.

Izvor: Agencije/Foto:Buka