Mlađi učenik bacio kuglu i starijeg pogodio u glavu, tinejdžer hitno operisan

15.09.2023. - Hronika

U Osnovnoj školi “Slobodan Pajić Baja” u Pećincima u Srbiji dogodio se užasan incident kada je na času fizičkog učenik gvozdenom kuglom za bacanje pogodio đaka starijih razreda u glavu.

Incident se dogodio u ponedjeljak, a povrijeđeni učenik je odmah prevezen za Beograd u Dječiju kliniku u Tiršovoj gdje je operisan u utorak i sada je dobro.

Zabrinuti roditelji đaka koji pohađaju ovu školu javili su se i kazali da su odjeljenja starijih razreda tog dana u popodnevnoj smjeni imali čas fizičkog kada su bacali kuglu u dalj.

“Jedan dječak je bacio kuglu, a drugi se iznenada našao ispred njega i nenamjerno ga je dječak pogodio kuglom u glavu. Djeca su bila uplašena i zabrinuta, a dječak je hitno odvezen u bolnicu gdje je kasnije operisan jer je imao tešku frakturu lobanje. Kakve će to posljedice ostaviti na njegovo zdravlje i nastavak školovanja, ne znamo”, rekao je jedan roditelj.

Ističe da sve roditelje djece koja pohađaju tu školu zanima kako je do ovog, umalo kobnog događaja došlo, i da li će Ministarstvo prosvjete preispitati odgovornost škole za to.

Majka povrijeđenog dječaka potvrdila je da se u ponedjeljak nesreća dogodila.

“Moj sin je operisan i sada je dobro hvala Bogu. Jedino to mi je bitno, detalje ne znam, djeca koja su bila tamo najbolje znaju šta se desilo”, kratko je kazala majka povrijeđenog osnovca.

Iz Dječije klinike u Tiršovoj potvrdili su da se dječak iz Pećinaca nalazi u ovoj zdravstvenoj ustanovi, da je operisan i da je u stabilnom stanju, prenosi Blic.

OŠ “Slobodan Pajić Baja” – Bez odgovara

Više puta je pozvana škola na fiksni telefon dostupan na sajtu, ali niko nije odgovarao na pozive. Upućena su pitanja mejlom, ali odgovore još nema.

Izvor: Srpska info