Mladić iz Bihaća prijeti da će napraviti masakr u Ekonomskoj školi kao onaj u Srbiji (Foto)

04.05.2023. - Hronika

Policija Unsko sanskog kantona istražuje objavu koja je objavljena na društvenom profilu A.Z., učenika Mješovite srednje škole iz Bihaća, koji je zaprijetio da će počiniti slučan događaj koji se dogodio juče u Beogradu, te ubiti učenike i radnike u toj školi.

Kako je “Nezavisnim novinama” potvrdio Jusuf Mešić, v.d. komesara policije USK, policija je u pomenutoj školi i poduzima sve potrebne radnje kako bi se ispitao cijeli događaj.

 

“O svemu je obavješteno Tužilaštvo Unsko sanskog kantona i trenutno zajednički provodimo istragu. Mislim da nema mjesta za paniku i dezinformacije, ali svaka prijava se mora provjeriti obzirom na ono što se dogodilo juče u Srbiju i ukupnu psihozu koja je svuda zavladala”, kazao je Mešić.

Inače, na profilu ovog učenika, koji pohađa ekonomski smjer u pomenutoj školi, pojavila se obavijest u vezi tragičnog događaja u Beogradu kada je 13-godišnji K.K. počinio maskar u školi Vladislav Ribnikar u beogradskom naselju Vračar.

“Onaj dječak što je ubio osmoro djece je kraljina za mene! Onakvo nešto i ja spremam već duže vrijeme za ekonomsku školu u Bihaću. Bit će nezapamćen masakr u Bihaću, to vam se kunem životom! Kad ste me znali svi osuđivati i izbjegavati, zbog toga će da bude terror”, stoji na profilu A.Z.

Objava se velikom brzinom proširila društvenim mrežama, pa je odmah reagobalo i rukovodstvo škole te slučaj prijavilo policiji.

U saopštenju koje je izdala ova škola navodi se kako ne treba širiti paniku i da nadležne institucije trenutno provode sve potrebne radnje o ovome događaju.

Izvor: Nezavisne / Zlatko Čekić