Ko je uhapšeni Pjanović u slučaju „Eskobar“?

15.03.2023. - Hronika

Marko Pjanović iz Brčkog koji se dovodi u vezu sa ubistvom Ranka Radoševića Eskobara u Beogradu, a koji je uhapšen u Bijeljini, dečko je Azre Šabanović, koja je uhapšena prethodne večeri u Sarajevu, takođe zbog saučesništva u ovom ubistvu, pišu mediji.

Pjanović je inače jedan je od vođa navijača Partizana u Brčkom, piše Kurir. Za Azru Šabanović se sumnja da je ukrala automobil „golf 4“ koji je predala izvršiocima ovog dela, Stefanu Z. (28) i Luki V. (26) koji su ga kasnije zapalili na Petlovom brdu.

Šabanović i Pjanović su imali ulogu da ispitaju teren i dogovore kupovinu automobila, navodi Kurir.

„Azra i Marko su se pretvarali da su kupci. Bili su dan ranije na Eskobarovom placu polovnih vozila, kao zainteresovani za kupovinu, navodno dogovorili kupovinu jednog automobila marke VW. Sutra su u zakazano vreme za kupoprodaju, na pumpu, umesto njih dvoje, došle ubice“, navodi sagovornik Kurira iz istage.

MUP je raspisao ranije međunarodnu poternicu za Markom Pjanovićem iz Brčkog, zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Ranka Radoševića Eskobara u Rušnju kod Beograda.

U Sarajevu je u utorak, 14. marta uhapšena devojka A.Š. za kojom je bila raspisana međunarodna poternica zbog ubistva Radoševića.

U Beogradu je 9. marta ove godine ubijen Ranko Radošević (55), poznat i kao Ranko Eskobar.

Zbog ubistva Eskobara u Beogradu su 11. marta uhapšeni S.Z. (28) i L.V. (26). U stanu na Novom Beogradu s njima se nalazila i jedna maloletnica. Ona je takođe privedena i određen joj je pritvor do 30 dana.

 

Izvor:N1, Kurir/Foto:MUP RS