Kamion udario djevojčicu na izlasku iz školskog autobusa | Bijeljina.com

Kamion udario djevojčicu na izlasku iz školskog autobusa

08.09.2023.

Teretno vozilo u Zagrebu je udarilo dijete. Preminulo je u petak na mjestu događaja. Radnici firme čije je vozilo udarilo u dijete su u šoku. Uviđaj je završio oko 16 sati.

U teškoj prometnoj nesreći u Zagrebu poginulo je dijete. Udarilo ga je teretno vozilo.

Nesreća se dogodila u petak oko 12:40 u Ulici Žitnjak.

Od stanovnika te ulice doznajemo da je dijete stradalo nakon što je izašlo iz školskog autobusa. Navodno je dijete išlo u treći razred.

“Izlazilo je iz školskog autobusa s torbom na leđima. Udario ga je kamion”, kazala nam je jedna od stanovnica ulice u kojoj se dogodila tragedija.

Jedna komšinica je rekla kako je u pitanju bila djevojčica.

Iz firme čije je vozilo u pitanju – svi su u šoku. “Mi vam previše ne znamo. U prevelikom smo šoku, to se ne može opisati, ne možeš vjerovati da se tako nešto može dogoditi”, opisala je za Dnevnik.hr potresena radnica.

Članica mjesnog odbora Žitnjak Sanja Šutej rekla je kako je već ranije upozoravala na ovu ulicu.

 “U zadnje dvije godine stalno im pišemo dopise i čak sam ih i ja zvala osobno jedno popodne, jer oni ne izlaze. Tražili smo jaču ophodnju baš zbog toga što ovdje izlaze kamioni i što se ludira po ovoj cesti“, naglasila je.

Vlasnik firme Mario Jertec tvrdi da ovaj kamion nije imao zabranu prometovanja tim pravcem. 

“To je redovna cesta, samo što je zabrana nosivosti za određenu težinu vozila, a ovo je mali kamion i on smije tu ići“, rekao je.

Uživo s mjesta tragičnog događaja za Vijesti u 17 sati Nove TV javila se reporterka Amela Čilić.

“Tragedija se dogodila kada su se djeca vraćala iz Osnovne škole Petruševec. Djevojčica se kretala u školskom autobusu. Izašla je na autobusnoj stanici, ali je išla iza autobusa i na nju je iz suprotnog smjera naletio kamion privatne firme i nažalost na mjestu je usmrtio.

Svemu su svjedočila ostala djeca iz autobusa i, naravno, jako su potresena i šokirana.

Uviđaj će pokazati je li se vozač kamiona kretao neprimjerenom brzinom, ali i mi sami koji smo sami proveli ovdje nekoliko sati, vidjeli smo da ovuda neprestano doista prolaze kamioni i mnogi od njih se doista kreću prebrzo.

Put je zatvoren za kamione veće nosivosti od 7,5 tona. Ovaj kamion, čini se, nije bio te nosivosti, bio je manji, ali do tragedije je ipak došlo.

Mještani godinama upozoravaju na ovu cestu da je opasna, uspjeli su dobiti nadležne, međutim to nije puno riješilo stvari. Tražili su i kamere prije nekih šest mjeseci, to se do sada nije dogodilo. Kažu da ponekad češće dolaze patrole, no to nije dovoljno.

Prije nekih sat vremena je završio uviđaj, do tada je tu bio i opšti državni advokat koja je rekla da će dati više detalja kada završi uviđaj, no otišla je bez ikakve izjave medijima. Vjerojatno ćemo više detalja imati u 19 sati“, izvijestila je reporterka.

Izvor: Glas srpske