Davio ga, pa “popio” tužbu

23.03.2023. - Hronika
Tomislav P. (35) iz Sarajeva optužen je da je napao policijskog službenika u Palama, kojeg je uhvatio rukama za vrat i počeo daviti, a zatim ga udario šakom u lice.

 

Optužnicu protiv njega je podiglo Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu, a potvrdio Osnovni sud u Sokocu,piše Srpskainfo.

Kako je navedeno iz Okružnog javnog tužilaštva, optuženog terete za krivično djelo napad na službenu osobu u vršenju službene dužnosti iz člana 308. stav 2. u vezi sa stavom 1. Krivičnog zakonika Republike Srpske.

Optužnicom se Tomislavu P. stavlja na teret da je krivično delo počinio lani 18. septembra u Palama.

Sve se, kako se navodi, desilo u Ulici serdara Janka Vukotića, nakon što je optuženi izašao iz ugostiteljskog objekta “Red i Vajt” i počeo da viče i nepristojno se ponaša.

– Prilikom intervencije policijskog službenika K.Đ., koji mu je vršeći službenu radnju u cilju spriječavanja takvog ponašanja, naredio da stane, napao je pomenutog policijskog službenika – navodi se u optužnici, prenosi Avaz.

Dalje se dodaje da je optuženi policajac koji je intervenisao uhvatio rukama za vrat i počeo ga daviti, ali se tu nije zaustavio jer je potom i zatvorenom pesnicom udario policajca u predjelu lica.

Tom prilikom, kako se ističe, nanio mu je tjelesne povrede u vidu modrica na koži lica, sa desne strane nosa veličine 4×2 cm, i crvenilo i oguljotinu kože na vratu u manjem obimu.

– Dakle, optuženi Tomislav P. je napao službenu osobu u vršenju službene dužnosti, pri čemu su službenoj osobi nanesene tjelesne povrede, čime je počinio krivično djelo napad na službenu osobu u vršenju službene dužnosti – navodi se u optužnici Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu.

 

izvor:AvazSrtpskaInfo/FOTO:Ilya Andriyanov/shutterstock.com