Žarko Laušević je zbog glume bio spreman na sve, a ožiljke nosi i danas (FOTO) | Bijeljina.com

Žarko Laušević je zbog glume bio spreman na sve, a ožiljke nosi i danas (FOTO)

05.09.2023. - Društvo

Glumac Žarko Laušević važi za jednog od srpskih najvećih i najtalentovanijih glumaca.

Replike iz filmova i serija u kojima je glumio ponavljaju se i dan danas, a Laušević je jednom prilikom ispričao da nikada nije želio da fingira fizički kontakt na platnu, već da je na setu primao i prave šamare, a sve u svrhu umjetnosti.

A neke ožiljke nosi i dan danas.

FOTO: VESNA LALIĆ/RINGIER

“Šamar u filmu mora da bude šamar. Zato sam dobio nekoliko pravih šamara, a ne onih filmskih. Isto tako, u jednom filmu su mi gasili cigarete na dlanu. Ožiljke imam i danas, ali ih krijem burmom”,priznao je Laušević svojevremeno.

Da podsjetimo, glumac Žarko Laušević je prije hospitalizacije završio snimanje filma “Ruski konzul”, dok mu je za seriju “Kalkanski krugovi” ostalo još nekoliko scena koje je snimio u bolnici.

FOTO: RINGIER

Naime, Žarko Laušević i dalje leži u KBC “Bežanijska kosa” gdje je primljen sredinom avgusta.

Glumac je u bolnicu primljen zbog problema sa plućima gdje se i dalje nalazi i prima redovne terapije.

“ Producenti i cijela ekipa nisu željeli da ostave nedovršen posao jer ne znaju koliko će Žarko ostati u bolnici. Predložili su mu da to malo scena koje su mu ostale za “Kalkanske krugove” snimi preko telefona sa svojim kolegom. On je rado prihvatio iako su mu doktori savjetovali da se ne napreže mnogo”, priča izvor i opisuje kako je izgledalo snimanje:

“ Donijeli su mu telefon u bolnicu i pozvao je kolegu koji je bio na setu. U toj sceni se Laušević ne vidi već se samo čuje njegov glas. To je maksimalno koliko smo mogli da uradimo jer nismo željeli da ga previše zamaramo. Odradio je to junački. Kada su završili razgovor, njegov kolega sa kojim je obavio razgovor je podigao telefon, a cijela ekipa je Žarka pozdravila gromoglasnim aplauzom. Pala je i po koja suza jer su svi to doživjeli veoma emotivno”, piše Blic.

Izvor: Srpska info