Za zdraviji život i ljepšu budućnost svih | Bijeljina.com

Za zdraviji život i ljepšu budućnost svih

16.09.2023.

Grad Bijeljina već šesti put obilježava Evropsku sedmicu mobilnosti koja se bavi održivim načinima kretanja, alternativnim vidovima prevoza, smanjenjem emitovanja štetnih gasova u atmosferu i uticajem na smanjenje zagađenja životne sredine, izjavio je Milan Lazarević, šef kabineta gradonačelnika grada Bijeljina, najavivši program ovogodišnje Evropske sedmice mobilnosti.

“Ovo je jedinstvena prilika da svi mi na trenutak zastanemo i da razmislimo o našem načinu života, o budućim koracima za unapređenje zdravije okoline i uvođenje alternativnih vidova prevoza. U svemu ovome puno nam pomaže Gradsko odjeljenje za lokalni razvoj i evropske integracije.

 

Pozivam građane da se uključe u sve ove aktivnosti. Program je prilagođen najmlađima i djeci s posebnim potrebama. Naš cilj je izgradnja biciklističkih staza i izrada studije za organizovanje biciklističkog prevoza. Nastojaćemo da povežemo biciklističke koridore prema Pavlovića mostu, prema Rači i Ugljeviku. Naravno, želimo da razvijemo biciklističku mrežu i unutar gradskog jezgra”, izjavio je Lazarević.

Ankica Todorović, šef Odsjeka za lokalni razvoj i evropske integracije napomenula je da se ovodišnja Evropska sedmica mobilnosti realizuje uz pomoć i podršku trinaest partnera i devetnaest sponzora.

“Imamo manifestacije koje postaju tradicionalne, a među njima je trka sa preprekama za djecu i vožnja biciklima u koju se uključuje po nekoliko stotina građana. U Gradskom parku smo pripremili sadržaje za djecu svih uzrasta. Svi zajedno treba da pokažemo da možemo manje koristiti automobile, da možemo više voziti bicikl i više pješačiti. Na taj način ćemo manje zagađivati i životnu sredinu”, kaže Ankica Todorović.

Bijeljina.com