Vozačima se skreće pažnja na radove na putevima širom zemlje | Bijeljina.com

Vozačima se skreće pažnja na radove na putevima širom zemlje

18.06.2022.

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH povoljni su uslovi za vožnju, a sporije se vozi na mjestima gdje se izvode radovi, pa vozače iz Auto-moto saveza Republike Srpske pozivaju da na ovim mjestima voze sa povećanom pažnjom i poštuju privremeno postavljenu saobraćajnu signalizaciju.

Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i pored kamenih kosina, iz AMS skreću pažnju na moguće odrone zemlje i kamenja na kolovoz.

Zbog asfaltiranja dionice magistralnog puta Prijedor – Banjaluka, Ivanjska – Dragočaj od danas je potpuno obustavljen saobraćaj.

Za vrijeme obusatave saobraćaj se preusmjerava na regionalni put Omarska – Bronzani Majdan – Banjaluka.

Saobraćaj se može odvijati i magistralnim putem Prijedor – Kozarska Dubica – Gradiška – Banjaluka.

Preusmjeravanje se ne odnosi na vozila lokalnog stanovništva, kao i na vozila hitnih službi.

Zbog izgradnje kružne raskrsnice na dionici magistralnog puta Derventa – Derventa /Žirovina/ izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

Izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na dionici regionalnog puta Prijedor tri – granica Republike Srpske/FBiH /Stara Rijeka/ za vrijeme prelaska radnih mašina preko tog puta, tokom eksploatacije rudnika Ljubija.

Zbog radova na magistralnom putu Bijeljina – Šepak saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom naizmjenično.

Na dionici magistralnog puta Prijedor – Kozarac, radi uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta Banjaluka – Prijedor izmijenjen je režim vožnje.

Zbog izgradnje kružne raskrsnice, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na regionalnom putu Teslić dva – Teslić tri – granica Republike Srpske/FBiH /Podjezera/.

Zbog opasnosti od pojave klizišta na dionici regionalnog puta Stari Ugljevik – Glavičice, u rejonu Starog Ugljevika zabranjen je saobraćaj za sva vozila, a za teretna vozila između preduzeća Ruding, u mjestu Vučjak i raskrsnice u Mezgraji.

Putnička vozila se preusmjeravaju preko lokalnog puta Modran – Ugljevik Selo, a teretna magistralnim putem Suvo Polje – Donja Trnova – Glavičice – Mezgraja.

Zbog izgradnje razvodne mreže vodovoda, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na dijelu magistralnog puta Čelinac – Kotor Varoš i na dionici regionalnog puta Čelinac – Ukrina.

Na dionici magistralnog puta Rudanka – Doboj jedan, izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja, radi isključivanja i uključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta na koridoru “Pet ce” od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.

Na magistralnom putu Rudanka – Doboj izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja zbog radova na spoju tog magistralnog puta i prilaznog puta prema petlji Rudanka na auto-putu.

Zbog klizišta, saobraćaj se na dionici magistralnog puta Foča – Goražde, u mjestu Filipovići /na liniji razgraničenja/, odvija otežano, jednom trakom.

Produženi su radovi na dionicama regionalnih puteva Srbac – Gornja Vijaka jedan – Gornja Vijaka dva – Razboj, Razboj – Tedin Han i Tedin Han – Teslić zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja.

Na regionalnom putu Bistrica – Podgrab, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini – granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Na toj dionici zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja, zbog radova na regionalnom putu granica Republike Srpske/FBiH Ćesim – Pridvorci.

Zbog radova na dionici regionalnog puta Šipovo – granica Republike Srpske/FBiH /Novo Selo/, izmjenjen je režim vožnje i postavljena je privremena signalizacija koja reguliše saobraćaj.

Zbog radova na regionalnom putu Јezero – Šipovo izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom naizmjenično saobraćaj se odvija na regionalnom putu Ukrina – Gornja Vijaka.

Na snazi je zabrana za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 12,5 tona na dionici regionalnog puta Polje – Podnovlje, zbog oštećenja kolovoza.

Zabranjen je saobraćaj za teretna vozila ukupne mase veće od 30 tona na nadvožnjaku na dionici magistralnog puta Klašnice dva – Šargovac u mjestu Trn, radi nesmetanog odvijanja saobraćaja i bezbjednosti učesnika u saobraćaju.

Na području FBiH zbog radova zatvoreni su izlazi sa auto-puta na petlji Podlugovi, a saobraćaj se preusmjerava na petlje Visoko i Sarajevo sjever.

Ulazi na autoput na petlji Podlugovi su u funkciji. Radovi na auto-putu izvode se i u zoni petlje Sarajevo sjever, gdje su zatvorene preticajne trake, kao i na vijaduktu Klopče na dionici Zenica sjever-Zenica jug, gdje je vozna traka zatvorena za saobraćaj.

U toku su radovi na dionici magistralnog puta Živinice – Stupari u mjestu Đurđevik, zbog čega se u vremenu od 7.30 do 16.00 časova saobraća usporeno, regulacijom semafora.

Na magistralnom putu Јajce – Donji Vakuf zbog radova u tunelu “Skela”, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

U noćnim časovima, od 22.00 do6.00 časova, saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima Konjic – Јablanica, Donji Vakuf – Travnik, Žepče – Zenica, Ripač – Dubovsko i Šamac – Orašje.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Do 30. septembra otvoren je granični prelaz Krstac na putnom pravcu Gacko – Nikšić.

Izvor:AMS RS/Foto:Bijeljina.com