Večeras prvo polufinale ovogodišnje „Evrovizije“ | Bijeljina.com

Večeras prvo polufinale ovogodišnje „Evrovizije“

09.05.2023.

Prvo polufinale ovogodišnje „Evrovizije“ počinje večaras a nastupa i predstavnik Srbije Luk Blek

 

 

On će izvesti numeru „Samo mi se spava“ pod rednim brojem 3, a kladionice mu predviđaju prolazak u finale, koje se održava u subotu u Liverpulu.

Na društvenim mrežamasu procirele fotografije sa proba prvog polufinala, tačnije proglašenja finalista, putem kojih vidimo da bi one koji idu dalje saopštavali na nov način.

Naime, deset finalista ne bi bilo saopšteno dok su svi takmičaru u „grin rumu“, već bi ih, prema fotografijama, sve izveli na binu, što bi doprinijelo da taj dio večeri bude napetiji.

Fanovi takmičenja su „preplavili“ zvanične naloge „Evrovizije“ na društvenim mrežama komentarima u kojima su izražavali nezadovoljstvo zbog ovoga.

– Imaće ekran podijeljen na šest delova dok budu saopštavali posqednjeg finalistu? To znači da ćemo vidjeti pet razočaranih lica u isto vrijeme, ma prosto sjajno“, „ovo je pogrešno, kako su odobrili ovo?“, „ne želimo X faktor, već Evroviziju“, neki su od tvitova koji se mogu pronaći ispod pomenutih fotki.
Bi-Bi-Si, koji organizuje ovogodišnje takmičenje, malo potom se oglasio saopštenjem.

– Probali smo novi sistem prezentovanja država koje su se kvalifikovale za finale na probi, ali smo odlučili da, ipak, zadržimo nekadašnji sistem, koji se koristio godinama. Svi učesnici će biti zajedno u „grin rumu“ tokom saopštavanja. Promjenu nećemo imati ove godine, ali publika može da očekuje niz drugih iznenađenja – naveli su iz Bi-Bi-Sija.

 

izvor:Agencije/FOTO:Prtintscreen