Vanredni inspekcijski nadzor Klinike za psihijatriju UKC Srbije

22.05.2023. - Društvo

Ministarstvo zdravlja Srbije naložilo je vanredni inspekcijski nadzor Klinike za psihijatriju Univerzitetskog kliničkog centra Srbije povodom primjedbi roditelja djevojčice nastradale u tragediji 3. maja u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ na rad doktora Ranke Radulović iz pomenute klinike.

 

Klinika će hitno sprovesti unutrašnji nadzor, čime će biti utvrđene sve činjenice u vezi sa konkretnim događajem 5. maja, na koji se primjedbe odnose, saopštilo je Ministarstvo zdravlja Srbije.

Ministarstvo podsjeća i da je 4. maja, neposredno nakon tragedije u školi „Vladislav Ribnikar“ sa ciljem psihološke podrške učenicima, nastavnicima i roditeljima, oformilo stručni tim.

Roditelji stradale djevojčice S.N. objavili su u medijima da je Radulovićeva pružala psihološku podršku učenicima nakon zločina u njihovoj školi tako što je puštala narodnu muziku i „pozivala ih da se povežu sa dušama svojih umrlih drugara“.

Trinaestogodišnji učenik ubio je 3. maja u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ osam svojih vršnjaka i čuvara škole, a ranio četvoro, od kojih je jedna djevojčica nedavno preminula.

 

izvor:Agencije/FOTO:RTRS